Butterfly effect: Top u obliku leptira je još jedan y2k trend koji obožavamo
Butterfly effect: Top u obliku leptira je još jedan y2k trend koji obožavamo

Butterfly effect: Top u obliku leptira je još
jedan y2k trend koji obožavamo

Butterfly top je još jedan u nizu y2k trendova koji su nakon svojih pet minuta slave krajem starog i početkom novog milenijuma, došli po još nekoliko dodatnih minuta dve decenije kasnije. Motiv leptira svakako je jedan od miljenika pop kulture. Čak je i vizuelni pop art umetnik Andy Warhol jednom prilikom crtao upravo leptira na nozi glumice Leigh Taylor-Young.

Ipak, kraljicom ovog motiva nazivamo jednu jedinu Cher. Ona je još sedamdesetih godina na Grammy dodeli nagrada ponela ne samo butterfly top, već total butterfly look.

 

@outfitbuenosaires
@lebananas

Vratimo se y2k eri i pozabavimo se još nekim zvezdama popularne kulture koje su ovom trendu donele slavu koju zaslužuje. Mariah Carey se početkom dvehiljaditih pojavila u Emmanuel Ungaro butterfly topu, dok je Christina Aguilera svoju Grammy nagradu preuzela u Versace haljini sa leptir motivima. Omiljena latino glumica Salma Hayek svoj butterfly top nosila je na naslovnici Elle magazina 2000. godine.

@cherryvalium
@outfitbuenosaires
@outfitbuenosaires
@lebananas

Kao što smo već rekli, dve decenije kasnije ponovo nosimo butterfly top. Ovoga puta on postoji u različitim varijacijama materijala, boja, pa čak i krojeva. Zahvalicu šaljemo Dua Lipi i Oliviji Rodrigo, kao i modnim brendovima poput Blumarine i Area.

Dua Lipa se u prethodnom periodu više puta pojavljivala u leptir motivima, pa je tako viđena u Masha Popova butterfly one-shoulder top kao i ikoničnom Blumarine topu. Nismo propustili ni njeno pojavljivanje u Vogue emisije 73 Questions, gde smo uočili Area butterfly top. Pevačica se baš poput pop princeze Christine Aguilere, pojavila u Versace haljini sa leptir motivima na prologodišnjoj dodali Grammy nagrada.

 

Ipak, trend ne bi postao trend da nije viđen na modnim pistama. Blumarine nam je i to omogućio, te smo njihove prepoznatljive butterfly motive imali priliku da vidimo na spring/summer season 22 reviji.

imax
imax
imax
imax
imax
imax

Butterfly effect by Travis Scott playing in the background 

Učitati još
Zatvori