Donosimo vam priču o vanvremenskom Reebok Classic Leather modelu patika
Donosimo vam priču o vanvremenskom Reebok Classic Leather modelu patika

Donosimo vam priču o vanvremenskom Reebok
Classic Leather modelu patika

Sneaker kultura zasniva se na opštem znanju o uticajnoj sportskoj obući, njenoj funkciji i poziciji koju je zauzimala u određenom istorijskom trenutku. Shodno tome, priča o sneaker klasicima ne može da se započne bez ultimativnog klasika koji nosi upravo naziv – Reebok Classic. Kompanija Reebok svoju priču započinje još krajem devetnaestog veka. Da, dobro ste pročitali. Davne 1895. godine Joseph William Foster osnovao je mali lokalni brend J.W. Foster & Sons sa sedištem na severu Engleske. Nekoliko decenija kasnije, Reebok se našao među najuticajnijim sportskim brendovima. Atletska obuća ekspanziju doživljava sredinom osamdesetih godina, kada uspeva da premaši prodaju konkurencije. Angel Martinez dizajnirao je savršenu obuću za aerobik koju je nosila i legendarna Jane Fonda u svojim VHS serijalima “Vežbanja“. Kako kažu, Jane Fonda je time od aerobika napravila posao vredan milijardu dolara, a Reeboku se otvaraju vrata popularne kulture.

Potpuno bele Reebok Classic patike neizostavan su deo streetstyle kulture. Patike koje je veoma teško održati poptpuno belim postale su relevantan komad čak i u muzičkoj industriji. Pulicerom nagrađan rep izvođač Kendrick Lamar lansirao je svoju liniju Classic patika u saradnji sa popularnim proizvođačem sportske obuće. Ovaj collab jedan je od najuspešnijih u izdanju kompanije Reebok.

Reebok Classic Leather

Popularni brendovi prepoznaju želju da se dobro staro vrati, pa unapređuju legendarne modele i daju im novi sjaj. Upravo to je uradio Reebok kada je zvanično najavio novu FW22 Classic Leather liniju, kojom ovaj svetski poznat brend sportske opreme nastavlja da unapređuje svoju kultnu siluetu. U novom ruhu model ostaje veran istorijskom nasleđu, ali inovativnim materijalima, oblicima, smelim bojama, kao i funkcionalnim dizajnom, privlači publiku različitih stilova i ukusa.

Classic Leather SP je dizajniran da bude osnovna patika u vašem ormanu. Za sve ljubitelje smart look-a ovo je pravi izbor. Uz središte đona lagane kompresije, moderni izgled neće umanjiti udobnost i lagani vazdušasti osećaj. Classic Leather SP će biti dostupne u Buzz i The Athlete’s Foot radnjama.

Classic Leather – Make it Yours OG je jednostavan i vanvremenski Reebok DNA model koji je nekada predstavljao sinonim za trčanje, a danas bojama slavi nasleđe ove čuvene patike i predstavlja pravi lifestyle fashion model, istovremeno garantujući stil i udobnost. Klasična crvena, plava i bela sa premium materijalima gornjišta, među kojima su antilop i mreža, upadaće u oči gde god da se pojavite. Možete ih pronaći u Buzz i The Athlete’s Foot radnjama.

Classic Leather Winterized su, uz sezonske boje, spremne da jesen i zimu dočekate sa stilom. Namenjene za nošenje tokom cele godine sa boljim gripom đona za dodatno prianjanje. Od jeseni će biti dostupne u Buzz radnjama.

Uz mnogobrojne modele izdvajaju se i LX2200, patike inspirisane trčanjem, i siluete Classic Leather Legacy AZ, plišani Nylon Sky, kao i unapređeni Classic Leather OG koji će biti dostupan tokom cele sezone.

Učitati još
Zatvori