7 savršenih: Oversized odela
7 savršenih: Oversized odela

7 savršenih: Oversized odela

Trend koji nas ne napušta treću ili četvrtu godinu zaredom je i dalje tu sa razlogom. Iskreno, mnogi od nas više ne mogu ni da se zamisle u regular ili slim fit odelima, a oversize model istih je modna aktuelnost koju želimo da zadržimo što duže.

Nažalost, moda je ciklična, i isto tako zvoncare nismo htele da menjamo za skinny jeans, zatim skinny za mom jeans, pa mom za boyfriend. Trenutno nosimo boyfriend model na kvadrat.

Zašto volimo oversized odela?

Nekada su žene demonstirale seksepil uskom i provokativnom odećom, što je danas i dalje aktuelno ali i pomalo passé. Postoji nešto moćno u oversize modelima pantalona i sakoa što ženama pruža priliku da se osećaju samouvereno.

Dugački rukavi, naglašene naramenice i nogavice koje se vuku po podu (ne preporučujemo da ih nosite u kišnom periodu) postali su sinonim za stil, a klasik strukirana odela i ankle slim nogavice sezonama hvataju prašinu u izlozima. Čak i žene sa malo konvencionalnijim stilom oblačenja prave kompromis i biraju šire modele ( one spadaju u late acceptor publiku, a o ovoj klasifikaciji obećavamo sasvim zaseban tekst).

U rubrici 7 savršenih otkrivamo modele koji su nama na listi favorita i garantujemo da treba da investirate u njih, jer će se trend oversized odela zadržati još neko vreme. On another note, ukoliko želite da idete u oversize ekstrem kao Tiffany Hsu koja je glavni bajer za platformu Mytheresa, obavezno čekirajte brend PETER DO kojem smo nedavno posvetili celokupan tekst na našoj platformi.

Journal izbor

The Frankie Shop

Zara

oversized
oversized

Wardrobe NYC x Hailey Bieber

oversized

Wardrobe NYC

The Frankie Shop

oversized
oversized

H&M

oversized

Zara

oversized

Foto: Instagram; Zara; H&M; Farfetch

Učitati još
Zatvori