Otvaramo vrata novog zemunskog bistroa Lamanš
Otvaramo vrata novog zemunskog bistroa Lamanš

Otvaramo vrata novog zemunskog
bistroa Lamanš

Proleće je za nas simbol novih početaka, a u naš grad ovo proleće udahnulo je život novootvorenom bistrou pod nazivom Lamanš koji nas je svojim ambijentom, estetikom i opasno dobrom kafom namamio da ovaj proletnji vikend provedemo baš kako zemunski bonton nalaže – u opuštenom štimungu lepote mirnog života sa ove strane mosta i estetike koja je parče Montmartre uselilo na kladrmu zemunskog keja.

Ekipa Thyma, Koordinate, Pretopa i Fuke dobila je savršenog veznog igrača u vidu bistroa Lamanš, a zašto je ovo mesto još jedno od onih naših estetskih i hedonističkih ljubavi na prvi pogled saznaćete u današnoj lokalnoj lifestyle priči.

/ foto. Stefan Stević /

Bienvenue Lamanš!

Da je Beograd najbolje mesto da se sačeka autobus za Zemun, govorio je jedan od najvećih hroničara Beograda, a mi se sa ovom tezom u potpunosti slažemo iz razloga što se upravo u Zemunu održao kult nakadašnjeg beogradskog života u kojem lagan život, lepo ponašanje i umetnost užitka, i danas u ovom haotičom vremenu, čini nam se nekako opstaje. Nama, pobornicima simbioze modernog, lokalnog i istorijskog razlog više što se danas nalazimo baš u Zemunu je činjenica da je, nakon Zemunske pijace, modernizacija upravo ovog dela grada u svom eksponencijalnom razvoju, a pravi primer je i glavni akter naše današnje priče – bistro Lamanš, koji je na zemunskom keju svim hedonistima i ljubiteljima dobre kafe poželeo dobrodošlicu pre manje od mesec dana.

Za nastanak Lamanša zadužena je provereno dobra ekipa Fuke / u proširenom sastavu / koja je svoju prepoznatljivu umetnost prženja i proizvodnje sirove kafe uselila u novi lokal na adresi Kej Oslobođenja 51. Uz mikro pržionicu Lamanš je upotpunjen savršenim saveznikom svake dobre kafe – kroasanima, banana bread i nama omiljenim lemon cake.

/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /

Pored fenomenalne ponude na relaciji coffee addicts team sweet thooth, ni ljubitelji estetike i prelepog enterijera neće ostati ravnodušni na novo parče pariskog šarma stacioniranog u najlepšem delu Zemuna. Za enterijer Lamanš bistroa zadužena je bila arhitektica i enterijeristkinja Nađa Orlović, koja je vođena željom da spoji ono najlepše iz estetike Pariza i lepote srpske tradicije uspela da stvori ušuškani ambijent potpune sinergije, koja u fokus stavlja eleganciju francuskog modernog enterijera. Prostorom dominira zelena boja, prirodni materijali kao što su mermer i puno drvo, a celokupan enterijer obogaćen je detaljima u vidu pažljivo odabranih ulova sa Zemunske pijace i ručno rađenih goblena nastalih u domu vlasnikove bake.

Nakon drugog popijenog macchiata dok sedimo u bašti Lamanša zagledani u Dunav i divimo se lepoti našeg grada, srećni smo što i sa ove strane reke sve više lokala dobija novi život i uzbuđeni smo što smo deo njihovog nastanka i razvoja. Zato, bienvenue Lamanš, želimo ti puno ispijenih kafa, zavodljivih pogleda i nasmejanih gostiju.

 

/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /
/ foto. Stefan Stević /

Foto. Stefan Stević [ @stevic_ph ]

Učitati još
Zatvori