#WomanCrushWednesday: Španska glumica Úrsula Corberó
#WomanCrushWednesday: Španska glumica Úrsula Corberó

#WomanCrushWednesday: Španska
glumica Úrsula Corberó

Ako ste primetili da je ovog ponedeljka na našem Instagram profilu falila ovonedelja #ManCrushMonday rubrika, bez brige –  nismo zaboravili na vas. Ovog puta imali smo nešto malo drugačije u planu, i odlučili da ove nedelje na današnji dan izrazimo naše večito divljenje izabranoj svetskoj glumici i pripremimo jedan #WomanCrushWednesday. Prošli #MCM smo posvetili danskom srcelomcu Mads Mikkelsenuda bi danas naša odabrana girl crush of the day bila španska glumica Úrsula Corberó.

@ursulolita
@ursulolita
@ursulolita
@ursulolita

Úrsula Corberó a.k.a Tokyo

Iako je već imala velike uspehe sa svojim ulogama kao Ruth Gómez u španskoj teen seriji Física o química, Margarita de Austria u španskoj istorijskoj TV seriji Isabel i Marta u komediji Girl’s Night Out, Úrsula Corberó je stekla svetsku slavu zahvaljujući svojoj ulozi kao Tokyo u Netflixovoj seriji La Casa De Papel (Money Heist). 

Tumačenjem uloge lika Tokyo možemo slobodno da kažemo kako je Corberó za sebe stvorila večno nasleđe u svojoj karijeri. Tokyo je sada sinonim za jakog ženskog lika, koja nalazi način da ujedini razum i strast. Na više načina od jednog, Tokyo je zasluženo postala simbol rezistencije i ženske snage, kako u fiktivnom Netflix svetu, tako i nama van njega.

@ursulolita
@ursulolita

Ponosna aktivistkinja

Veoma slična svom liku Tokyo, Corberó je poznata po tome što je izuzetno vokalna po pitanju svog aktivizma kao feministkinja. 2018. godine glumica se pojavila u video snimku za legalizaciju abortusa u Argentini. Ona je takođe učestovala u nekoliko kampanja radi podizanja svesti o raku dojke, i posvećena je pitanju raka u detinjstvu zajedno sa Atresmedia fondacijom.

Svoju platformu Úrsula Corberó ponosno koristi i za podizanje svesti o klimatskim promenama. Učestvovala je u kampanji #REInventaElSistema, koju je pokrenuo Greenpeace za podizanje svesti o klimatskim promenama nakon COVID pandemije.

@ursulolita
@ursulolita

Osim što pronalazi velikog uspeha u svetu glume, Úrsula Corberó kročila je u svet mode kampanjama za svetski modni brend Loewe. Na svom Instagram profilu glumicu često možemo da vidimo u svom prepoznatljivom edgy izdanju, i pomno pratimo njen svaki fashion korak.

I više nego zasluženo, Úrsula Corberó se našla u ulozi naše današnje woman crush. Na vama samo ostaje da pratite ko će sledeći biti odabran za Journal #ManCrushMonday ili #WomanCrushWednesday te nedelje.

@ursulolita
@ursulolita

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori