Tri autentična mesta u Beogradu sa odličnim ambijentom
Tri autentična mesta u Beogradu sa odličnim ambijentom

Tri autentična mesta u Beogradu sa
odličnim ambijentom

Odabrali smo tri lokala u Beogradu koji su poznati po svojoj odličnoj usluzi, kao i gastronomskoj ponudi.

U nastavku teksta saznaćete šta ih to izdvaja, kao i to zašto su postali jedni od posećenijih mesta u gradu.

// Smokvica //

Smokvica na Vračaru na dobro poznatoj adresi  Molerova 33 restoran je kojeg se uvek prvo setimo kada nam u posetu dolaze prijatelji koji nisu iz Beograda ili Srbije. Smokvica je mesto na kojem ne morate da brinete da li će usluga biti adekvatna, a hrana odlično pripremljena. Ako vam je cilj da oduševite svoje goste, Smokvica je nepogrešiv izbor.

Ono što nam je omiljeno sa njihovog menija jeste Grilovani juneći file sa pireom od krompira i sosom od crvenog vina – što vam preporučujemo da probate ako ste ljubitelj pikantnih jela sa junetinom.

Smokvica je poznata i po odličnom dezertu, voćnim pitama koje su pravi izbor nakon glavnog jela. Takođe, pripremaju pice iz peći, te ako još uvek niste probali njihovu, obavezno posetite ih posetite i ovim povodom.

// Lula. Fine espresso bar. //

Prelazimo na malo opušteniju varijantu, ali podjednako interesantnu. Lula espresso bar okuplja sve one koji vole dobar espreso, doručak u vidu kroasana i zdrave ceđene sokove. Takođe, enterijer u Luli je veoma simpatičan, a konobari i baristi su uvek veoma ljubazni.

Vlasnici Lule drže i svoju radionicu za pravljenje različitih blendova, veoma poznatu svim ljubiteljima ispijanja kafe.  Java, kako nosi naziv njihovog brenda služi se u mnogim beogradskim kafićima, ali i u Luli.

Ako vam je potreban dobar bar koji nudi različite vrste blendova i pravi dobru kremu za vaš kapućino posetite Lulu + probajte njihove braunije koji su po našem mišljenju jedni od najboljih u gradu.

Palilula je deo grada koji krije ovaj espresso bar, a adresa je Stanoja Glavaša 18.

// Telma //

Telma je postala utočište za sve ljubitelje odlične kuhinje, koktela, jazz-a i životinja. Posetioci u Telmi vole da sede ujutru, popodne, do kasno uveče, vikendom, praznicima – uvek. Ovo mesto nalazi se u Mišarskoj 7 na Vračaru, a prepoznatljivo je po svojoj bašti, sjajnom ugostiteljskom ambijentu, kao i pozitivnom atmosferom.

Ukoliko planirate odlazak u Telmu – rezervišite sebi sto bar dan ranije.

Sa menija preporučujemo popularnu Telminu Belmuž piletinu koja je sjajan spoj kremastog belog sosa i mekanog mesa. Dezerti su kao i do sada uvek bili izvrsni, a preporučujemo Mus od čokolade sa bobičastim voćem.

Koktel u Telmi pre večernjeg izlaska uvek je dobra ideja, a ponedeljkom imate priliku da uživate u Jazz svirkama do kasno u noć.

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori