Teniski tereni sa pogledom na idilične pejzaže
Teniski tereni sa pogledom na idilične pejzaže

Teniski tereni sa pogledom na
idilične pejzaže

Poslednji dani bili su posebno uzbudljivi za sve fanove tenisa (ili, preciznije, Novaka Đokovića). Razmišljajući tako o ovom sportu, shvatili smo da je priroda teniskih takmimčenja neodvojiva od otkrivanja novih destinacija. Svake nedelje, igrači se nalaze na nekoj novoj lokaciji. Turniri sada postoje na skoro svim kontinentima, kao što teniseri dolaze iz različitih oblasti planete. S obzirom na globalno prisustvo, teniske terene možemo naći na skoro svim meridijanima. Zato smo odlučili da se uputimo na jedno virtuelno putovanje do pojedinih teniskih terena koji pružaju pogled ka idiličnim pejzažima.

Centralni teren na Vimbledonu (Unsplash)

Ovom prilikom, dakle, ne govorimo o terenima koji su sada već i usputnim gledaocima dobro poznati. Centralni teren na Vimbldonu zbog svoje duge istorije svakako je stanica vredna obilaženja, ali je ovom prilikom preskačemo. Tereni na kojima se održavaju najveći turniri, mada su smešteni u Melburnu, Parizu, Londonu i Njujorku, uglavnom su postavljeni u skrajnute delove grada. Ako ste u nekom trenutku gledali US Open, onda ste verovatno bili u prilici da vidite nekog igrača kako isfrustrirano reaguje na zvuk aviona koji je upravo proleteo iznad njihovih glava, s obzirom da se teniski kompleks nalazi na svega 10-ak kilometara od njujorškog aerodroma JFK. Ako ste nekada prisustvovali Rolan Garosu, onda znate da je manje vremena potrebno da doletite iz Beograda, nego da se dovezete do unutrašnjosti francuske prestonice.

Sa druge strane pak, postoje tereni koji možda neće videti najveća imena tenisa između svojih belih linija, ali zato zaslužuju posetu zbog svoje specifične lokacije. S obzirom da je pretežno vanjski sport, tenis dozvoljava da uz igru posmatrate i uzbudljive predele – od Alpskih masiva do talasa Azurne obale.

Hotel Le Cap Estel, Ez, Francuska

Hotel Belmondo, Portofino i Venecija, Italija

Hotel Cap-Eden-Roc, Antibes, Francuska

Grindelwald, Švajcarska

Fotografije preuzete sa: Unsplash / Instagram

Učitati još
Zatvori