TikTok Notes – da li je ova aplikacija potencijalna konkurencija Instagramu ili samo još jedan pokušaj?
TikTok Notes – da li je ova aplikacija potencijalna konkurencija Instagramu ili samo još jedan pokušaj?

TikTok Notes – da li je ova aplikacija potencijalna konkurencija Instagramu ili samo još jedan pokušaj?

U poslednje vreme, društveni mediji su postali poprište za žestoku konkurenciju. Naime, popularna društvena mreža TikTok testira novu aplikaciju TikTok Notes, koja omogućava deljenje fotografija i teksta. Sa lansiranjem ove aplikacije, platforma koja je prvobitno namenjena za video sadržaje pokazuje ambiciju da se takmiči sa Instagramom. Postavlja se pitanje da li TikTok Notes aplikacija zaista ima potencijal da postane prava konkurencija ovom gigantu ili je to samo još jedan pokušaj?

TikTok Notes – čemu je aplikacija namenjena?

Portparol TikToka rekao je da če ova aplikacija predstavljati prostor za foto i tekstualni sadržaj, i način za korisnike da stvaraju i dele svoju kreativnost. Aplikacija je u procesu testiranja, i još uvek se ne zna datum njenog lansiranja. Ipak, ono što znamo jeste da će izgledati vrlo slično Meta Instagramu. Takođe, za korišćenje ove aplikacije neće vam biti potreban novi nalog, već je dovoljan postojeći. Na njoj ćete moći da objavljujete slike i tekst, a za razliku od Instagrama vaša fotografije može imati čak i naslov.

Da li će TikTok Notes predstavljati realnu konkurenciju Instagramu?

Instagram je već odavno utemeljen kao platforma za deljenje fotografija, dok se TikTok proslavio po svom formatu kratkih video zapisa. Na prvu možemo pomisliti da je TikTok započeo ovo takmičenje. Prvo je omogućio opciju objavljivanja pokretnih slika, a sada testira funkciju za objavljivanje statičnih slika. Ipak, mnogi zaboravljaju da je Instagram platforma ta koja je uvela Instagram Reels videe, koji omogućavaju korisnicima da dele video sadržaje.

@juliabroome

do you think you’ll use it? 👀 + if you need specific ideas for photo posts LMK below 🤍 #tiktoknotes #tiktokupdate

♬ original sound - julez | social media

Bilo kako bilo, odavno smo primetili da se sve više društvenih medija menja, te da kompanije žele da privuku nove, a zadrže postojeće korisnike. Odgovor na ovo pitanje verovatno leži u tome kako će korisnici reagovati na TikTok Notes. Da bi postao ozbiljna konkurencija, Notes će morati da ponudi nešto novo i privlačno korisnicima.

U svakom slučaju, ovo je još jedan dokaz da se tržište društvenih medija neprestano menja i da kompanije moraju da budu spremne da se prilagode novim trendovima i zahtevima korisnika.

Foto: Instagram @hannaschonberg/ Unsplash/ TikTok @juliabroome

Učitati još
Zatvori