Omiljeni digitalni ljubimci ponovo popularni?
Omiljeni digitalni ljubimci ponovo popularni?

Omiljeni digitalni ljubimci
ponovo popularni?

Ako nam modni trendovi do sada nisu dovoljno jasno stavili do znanja da je y2k kako estetika, tako i celokupan lifestyle ponovo aktuelan, znamo šta sigurno vrišti da su dvehiljadite u punom jeku – Tamagotchi virtuelni kućni ljubimci.

Dobro ste čuli, gotovo 30 godina kasnije od prvog digitalnog ljubimca kojeg su lansirali Aki Maita i Yokoi Akihiro, ponovo (neuspešno) pokušavamo da održimo Tamagotchia u životu.

Your pet (really) needs you

Virtuelni ljubimac u obliku jajeta, ne samo što je okupirao pažnju deca širom svetu u trenutku kada se pojavio početkom 2000-ih, već je bio i svojevrsni modni dodatak. Modni dodatak kojem je bila potreba pažnja ili će u suprotnom umreti. Jedina problematika nastajala je u trenutku kada vašem omiljenom digitalnom ljubimcu (naivno) pružite neophodnu brigu, da on nekoliko dana (ukoliko imate sreće) kasnije ipak ne bi preživeo, bez obzira na sve. Tamagotchi su bili zaista zahtevni ljubimci, a na kraju bi njihova sudbina bila izvesna.

Fast fotward to today, virtuelni ljubimci dobili su nekoliko luksuznih transformacije, poput kolaboracije za jednom od vodećih streetwear modnih kuća današnjice. Tamagotchi x Supreme deo su kolekcije njujorškog brenda za sezonu spring/summer 23.

Takođe, u ponudi postoje i Star Wars ili pak Harry Potter verzije digitalnih ljubimaca.

Foto: Instagram

Video: Instagram

Učitati još
Zatvori