Šta pokloniti prijateljima za koje mislimo da „imaju sve“
Šta pokloniti prijateljima za koje mislimo da „imaju sve“

Šta pokloniti prijateljima za koje
mislimo da „imaju sve“

PROMO

Pronalaženje savršenog poklona često nam „zadaje glavobolju“, pogotovo kada su u pitanju oni prijatelji za koje smatramo da „imaju sve“. Upravo zbog toga što polazimo od takozvane negacije i zaključujemo da je u tim situacijama gotovo nemoguće pronaći odgovarajući poklon, potrebno je da uočimo prednosti koje nam omogućavaju da zaista iznenadimo „izbirljive“ prijatelje. Najveća među njima jeste zaista dobro poznavanje nama bliskih osoba, njihovih preferencija i interesovanja. Prema tome, nakon što ste naučili koja im se pesma vrti na repeat, uz koji film su plakali ili koja serija predstavlja najveću životnu lekciju vašim prijateljima ili ste pak pažljivo analizirajući njihov vizuelni identitet uočili kojoj vrsti modnog pravca pripadaju i koji kreativci i umetnici ih inspirišu – pronalaženje praktičnog poklona postaje mnogo jednostavnije, a mi smo sastavili kratak spisak predloga šta pokloniti bliskim prijateljima koji samo na prvi pogled „imaju sve“.

Fashion literatura

Ukoliko je vaš „izbirljivi“ prijatelj pravi modni entuzijasta i uveliko poseduje željene komade, pravi je trenutak da istražite koje bi to coffee table knjige mogle da se nađu u užem izboru – od Virgilove ICONS u kojoj se nalaze svi modeli Nike patika koje je redizajnirao za Off-White, preko Diorove kratke istorije New Looks, pa sve do priča Martina Margiele čiji brend postaje popularan negde u periodu kad Tom Ford dolazi u Gucci kao prvi kreativni direktor. Takođe, stari brojevi magazina sa nekim od najboljih naslovnih strana poput Rihanne za britanski Vogue ili Rosalie za špansko izdanje, uvek su odličan izbor, a moguće ih je pronaći u pojedinim knjižarama koje neretko „skrivaju“ mali broj primeraka, te će se samim tim vaši prijatelji osećati veoma posebnim.

Muzičko premotavanje

Zavodljivi, melanholični ili pak pokretački ritmovi i lirika koja nas tera da iz sveg glasa pevamo od reči do reči stihove omiljene pesme predstavljaju trenutke koji ostaju duboko urezani u sećanja i svaki ponovni susret sa poznatim melodijama vrlo verovatno će probuditi „stare“ emocije. Upravo iz tog razloga poklanjanje CD-a, kasete ili ploče, pogotovo ako su u pitanju „nedostupnija“ izdanja muzičkih albuma zaista su odličan izbor, a vaši prijatelji će osećati još veću povezanost i biće sigurni da ih zaista dobro poznajete.

Ukoliko su pak zaista veliki zaljubljenici u muziku, idite korak dalje i pokušajte da pronađete stare muzičke uređaje poput magnetofona, kasetofona ili discman-a. Kako bi vrednost ove vrste poklona bila značajnija i autentičnija posetite neki od lokalnih buvljaka ili pak vintage shop-ova.

Njihova interesovanja postaju i vaša interesovanja

Ako ipak fashion literatura ili muzički uređaji nisu njihova „šoljica čaja“, nastavljamo sa predlozima šta pokloniti prijateljima za koje smatramo da „imaju sve“. Na samom početku smo naglasili da je poznavanje bliskih prijatelja i njihovih interosovanja ključ pronalaženja savršenog poklona, a u ovom delu je rekli bismo i jedini imperativ.

Naime, fanovima mode kao fenomena popularnih stilova uvek možete da poklonite komade iz kolaboracija njihovih omiljenih brendova, poput recimo Nike x Ambush, dok onima koji „žive i modu i muziku“ kao dve umetnosti koje tačku spajanja pronalaze u misli da obe forme govore apsolutno razmisljivim jezikom, poklonite majicu ili pak ceger sa turneja njihovih omiljenih izvođača i bendova.

Prijatelje-umetnike možete da iznenadite odlaskom na lokalnu izložbu mladih, neafirmisanih umetnika ili pak pažljivo odabranom literaturom poput knjige Figure kao izraz egzistencije u kojoj se nalaze radovi slikara Vladimira Veličkovića.

Igramo lokalno

Pri pronalaženju savršenog poklona prijateljima koje naizgled nemamo više kako da iznenadimo, pored onog pomoću kojeg ćete položiti svaki „test prijateljstva“ i odgovoriti tačno na pitanja u vezi sa njihovim interesovanjima i preferencijama, možete da se odlučite i za opciju kojom ćete učiniti da se osećaju zaista posebnim. Jedna od takvih opcija je upravo ručno rađeni, autentični i jedinstveni komadi, najčešće sitnice poput heklanih i štrikanih torbica lokalnih dizajnera. Na taj način oni će postati „jedini koji poseduju baš taj fashion dodatak“, a uspešnost poklona će vrtoglavo da poraste.

Nastavi SOLID(arno)

Ukoliko su vaši prijatelji pušači, ili su prešli na bolju alternativu i već koriste IQOS uređaje, lil SOLID Ez bi bio sjajna solucija i ujedno naš poslednji, ali jednako originalan, predlog sa spiska šta pokloniti prijateljima pušačima za koje mislimo da imaju sve. Novi lil SOLID Ez praktičan, pristupačan i jednostavan uređaj za zagrevanje duvana sa tri uzastopne konzumacije, pruža iskustvo ujednačenog ukusa pravog duvana bez vatre, pepela i dima. I idealan je za one najizbirljivije pušače koji su uvek u potrazi za tehnološkim inovacijama. Jer, baš poput naše liste za prijatelje koji „sve imaju“, lil SOLID Ez uređaj za zagrevanje duvana je „sve-u-jednom“.

šta pokloniti
šta pokloniti

Kao bolji izbor od nastavka pušenja, ovaj uređaj omogućava uživanje u jednostavnim trenucima zahvaljujući tri uzastopne konzumacije i bateriji koja pruža 20 do 25 konzumacija jednim punjenjem. U pakovanju se nalazi lil SOLID Ez uređaj za zagrevanje duvana, čistač, AC adapter i USB-C kabl, lak je za upotrebu, manjeg formata je i veoma je praktičan. Takođe, dolazi i u pet trendi boja, a naši favoriti ovog leta su: plava, mint zelena i neprevaziđena zlatno roze nijansa. S obzirom na to da ovaj uređaj ostavlja manje neprijatnog mirisa na rukama/kosi/odeći nego cigarete, sa ovim poklonom, kada su u pitanju vaši prijatelji pušači, nećete pogrešiti, jer igrate na kartu SOLID(arno).

*Ovaj proizvod nije bez rizika. Samo za punoletne.

Tekst: Promo
Foto: Maja Mijatović
Lokacija: Hotel Indigo
Magnetofon: @motoplatzcaffeshop

Učitati još
Zatvori