Redak Mercedes-Benz model zvanično je postao najskuplji auto
Redak Mercedes-Benz model zvanično je postao najskuplji auto

Redak Mercedes-Benz model zvanično
je postao najskuplji auto

Redak model Mercedes-Benz 300 SLR Gullwing Uhlenhaut prodat je na aukciji za neverovatnih 142,5 miliona dolara. Time je osvojio titulu najskupljeg automobila na svetu. Ovaj model proizveden je 1955. godine i predstavlja jedan od samo dva prototipa kupe verzija Mercedesovih savremenih Silver Arrow 300 SLR trkačkih automobila.

Kako biste bolje razumeli razmere ove cife, reći ćemo vam da biste za taj novac mogli da kupite sedam primeraka najskupljeg automobila novije proizvodnje – Bugatti La Voiture Noire.

Profimedia
Profimedia

Kako su proizvedena samo dva primerka, retkost Mercedes-Benz 300 SLR Gullwing Uhlenhaut automobila, daje mu izuzetnu prednost nad prethodnim najskupljim autom ikada prodatim –  Ferrari 250 GTO.

Mercedes-Benz u svom posedstvu decenijama je čuvao oba primerka 300 SLR Uhlenhaut kupea. Jedan od prototipa izložen je u muzeju u Bad Cannstattu, dok je drugi čuvan u jednom od automobilskih trezora. Bez dodatnih informacija iz Mercedesa, ovaj redak primerak našao se na aukciji, gde je prodat za do sada najveći iznos.

Profimedia
Profimedia

Nedavno je u manje vrednoj verziji ovog modela viđen i najskuplji direktor tima Formule 1. Toto Wolff i njegova supruga Susie  provozali su se ulicama Monte Karla u svom retro automobilu. Susie Wolff je izvršna direktorka Venturi Racing tima Formule E i velika obožavateljka njihovih retro lepotica.

Ovo mi nazivamo – power couple.

Učitati još
Zatvori