Sve što treba da znate o novom luksuznom zvučniku koji je inspirisan Mercedesom
Sve što treba da znate o novom luksuznom zvučniku koji je inspirisan Mercedesom

Sve što treba da znate o novom luksuznom zvučniku koji je inspirisan Mercedesom

Neprestani razvoj nauke i inžinjerstva iznedrio nam je elektroniku koja nam olakšava, a i ulepšava svakodnevnicu. Ipak, izgleda da smo se malo razmazili. Napredna podešavanja i inovativna tehnološka rešenja više nam nisu dovoljna. Pre svega, jurimo za vizelno primamljivim konstrukcijama. Govoril smo već o modnoj kući Balenciaga i njenoj speaker bag a danas vam predstavljamo još jedan prenosivi zvučnik inspirisan prednjim delom Mercedesovog modela automobila.

Konzola ovog atraktivnog zvučika ručni je rad koji podseća na rešetke AMG GT modela kola. Prenosivi zvučnik dizajnirala je italijanska kompanija zvučnih sistema Ixoost u saradnji sa AMG krilom legendarne nemačke proizvodnje automobila Mercedes. Međutim, ovo nije prva takva saradnja. Ixoost već godinama udružuje snage sa kompanijama kao što su Lamborghini, PirelliFormula 1. Poklonici Mercedesovih automobila visokih performansi cenu prenosivog zvučnika saznaće tek nakon poslatog upita.

Profimedia
Profimedia

Prenosivi zvučni uređaj poseduje šasiju napravljenu od karbon fiber materijala i prepoznatljivu rešetku baš kao vozilo na koje se zasniva. Ovo naravno nisu jedine vizuelne reference. Zvučnik takođe ima ventialcione otvore na haubi, izduvne cevi, zadnji difuzor, kao i Mercedesovu oznaku koja se nalazi na motoru svih AMG vozila. Kako smo malopre i govorili, tehnologija je mnogo više od privlačne vizuelne manifestacije i nakon što nas ona zadovolji, bitno je da se posvetimo i podešavanjima koje novu tehnologiju čine uzbudljivom. Unutar prenosivog zvučnika nalazi se par bass refleksa kao i subwoofera od oko 15cm, kao i četiri tweetersa od skoro 3cm. Kombinacija ovih elementana pruža istinsko hi-fi iskustvo slušanja muzike.

Učitati još
Zatvori