Radujemo se potpuno novim emoji znakovima koje ćemo često korsititi
Radujemo se potpuno novim emoji znakovima koje ćemo često korsititi

Radujemo se potpuno novim emoji znakovima
koje ćemo često korsititi

Emoji znakovi postali su deo naše svakodnevice. Oni daju objašnjenja bez dodatnih reči i sprečavaju brojne nesporazume kakvi su mogući u pisanoj komunikaciji. Emojijima izražavamo svoja osećanja i skraćujemo sebi vreme jer ne moramo da pišemo dugačke rečenice i umarati prste. Pomoću njih zaokružujemo celokupnu priču, a jedan smajlić može vam popraviti ceo dan!

S godinama je lista emojija postala sve inkluzivnija pa su tako uključene ikonice svih boja kože, rodnog identiteta i različitih zanimanja. Uoči Svetskog dana emotikona, Emojipedia je objavila spisak i nacrt za sve nove emotikone 15.0 verzije za iOS i Android uređaje. Emojipedijine probne slike prikazane su kao jedan od načina na koji bi novi emojiji mogli izgledati, a izradio ih je Joshua Jones, voditelj Emojipedijinog dizajna emotikona.

31 novih emojija

Bogatoj porodici emojija priključiće se lice koje se trese, pa i ružičasto, sivo i baby-plavo srce. Ostali značajni dodaci su magarac, meduza, guska, džumbir, češalj za kosu i plavi logo za Wi-Fi. Iako su emojiji podložni promenama pre lansiranja konačne verzije u septembru, Emojipedia objašnjava da većina nacrta emotikona završi u konačnoj verziji. Izdanje Emoji 15.0 je najmanje dosad. Doneće samo 31 nove emoje, dok je Emoji 14.0 uveo njih više od stotinu.

Foto: blog.emojipedia.org

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori