Održan je Digital Day i dodeljene su nagrade MIXX Awards 2023
Održan je Digital Day i dodeljene su nagrade MIXX Awards 2023

Održan je Digital Day i dodeljene su
nagrade MIXX Awards 2023

Jedna od najiščekivanijih konferencija Digital Day 2023 održana je 18. maja pod sloganom “FOR BETTER WEB”. Konferencija je pružila učesnicima priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i praksama u digitalnoj industriji. Konferencija je naglasila važnost prilagođavanja promenama i kreativnog korišćenja podataka kako bi se izgradili jači odnosi sa publikom i ostvario uspeh u digitalnom okruženju.

Prvi utisak koji se nameće nakon što su mnogobrojni učesnici imali prilike da saslušaju vrhunske stručnjake kao predavače i paneliste konferencije je još jasniji: današnji Internet prostor u kome poslujemo i provodimo vreme jeste manjkav, ali ima prostora za dalji rast i razvoj, unapređenje, inkluzivnost i podršku kada su u pitanaju kreativnost, ideje i inicijative.

 

Digital Day 2023

Ovogodišnja Digital Day 2023 konferencija bila je posvećena raspravi o ključnim temama koje oblikuju budućnost digitalnih medija i komunikacije. Učesnici su se fokusirali na inovacije, izazove i mogućnosti koje pruža digitalno okruženje.

Konferencija je okupila stručnjake iz različitih industrija kako bi razgovarali o trendovima i strategijama u digitalnim medijima i komunikaciji. Učesnici su istakli značaj prilagođavanja sadržaja potrebama publike i korišćenja podataka za personalizaciju i uspeh sadržaja.

Govornici su takođe diskutovali o digitalizaciji bankarstva, izazovima monetizacije sadržaja na internet portalima, kao i o transformaciji prikupljenih podataka u kreativne narative. Panel diskusije su se bavile temama privatnosti, sigurnosti i transparentnosti u digitalnim medijima, pojavom i upotrebom veštačke inteligencije, trgovinom na internetu, kao i redefinisanjem digitalnog dijaloga i poboljšanjem online komunikacije.

MIXX Awards nagrade

Konferencija je okončana dodelom tradicionalnih MIXX Awards nagrada za najbolje digitalne kampanje i projekte koje su dodeljene su 9. juna u okviru konferencije Digital Day u Hiltonu u Beogradu. Stručni žiri ovogodišnjeg Mixx Awards su činili regionalni digitalni stručnjaci među kojima su: Elena Tenžera, DRV, Natalija Čorbić, Pioniri Communications, Jana Savić Rastovac, McCann Beograd, Milena Maksić, Ovation BBDO, Vlatko Mladenović, Polet Grupa, Milena Đorić Gudurić, Mastercard, Martina Petrović, Milan Perić, Carlsberg, Andrej Kugonič, Nordeus, Ivona Marinković, Loreal, Daniel Fazlić, Bloomberg Adria, Đorđe Jovanović, Friday Finally, Nađa Jokanovič, WANNABE MAGAZINE, Kristina Ilić, Degordian i Goran Jankuloski, Žiška, koji je bio i predsednik stručnog žirija. A dobitnici IAB MIXX Awards za 2023. godinu su:

• Brand Advertising – 18+ godina sa vama – Friday Finally
• Cross Media Integration – Štark – I osmeh je tu – Ovation BBDO
• Innovation – Realno Matis – Why Not Agency
• E-Commerce – Bosch Interprom – Degordian
• Product Launch – #NIJEKROFNA – Popular Communications
• Community Building – Tanjir pun ljubavi – Žiška
• Video Advertising– Skrati priču. Pronađi bolji posao. – McCann Beograd
• Content – Lidlova 1 – Real Grupa RGS
• Effectiveness – Clipsy Respect za sve što jesi – Ovation BBDO
• Influencer Marketing – Chipsy – Svrati na Domaćinski! – Ovation BBDO
• Social Media – Metalac – Umetnica mora jesti kuvano – Pioniri Communications
• Employer Branding – Bukvalno za kikiriki – Why Not Agency
• TikTok – Grand Kafa – Kako se pije kafa TIkTok – Žiška
• Social Good – Metalac – Umetnica mora jesti kuvano – Pioniri Communications
• Viral – Kasato – Zima teška, a leto lagano – Žiška
• Publisher Project – Mondo Želje – Method Agency
• Digital Communication within the Government, International and non-profit organizations – Kako si, ali stvarno? – Ovation BBDO

Mixx Awards Grand Prix

Mixx Awards Grand Prix dodeljen je kampanji: Metalac – Umetnica mora jesti kuvano – Pioniri Communications

Mart, Pesma za Evroviziju 2022, a pesma „In corpore sano“ od Konstrakte ušla je u uši čitavoj Srbiji, a i šire. Hipnotišući stihovi i pranje ruku uz pomoć lavora i bokala, bili su centralni deo scenografije sa kojom Konstrakta, na iznenađenje mnogih, pobeđuje i odlazi na Evroviziju. Ovakve situacije ne planiraju se unapred, već ceo tim mora da generisano iskustvo i poverenje kompanije pretoči u brzu reakciju i odluku koja se dešava u trenutku. Zato je sama strategija proistekla iz logičnih zaključaka da Metalac (kao prepoznat domaći brend) može biti neka vrsta talije našoj predstavnici u „belom svetu“. Tada nastaje i kampanja koja je ove godine ocenjena kao najbolja na takmičenju.

Međunarodno priznanje Mixx Awards dodeljuje Interaktivni advertajzing biro Srbije, a ove godine je bila dodeljena šesti put zaredom.

Učitati još
Zatvori