Istorijska saradnja: Charlotte Tilbury ulazi u svet Formule 1
Istorijska saradnja: Charlotte Tilbury ulazi u svet Formule 1

Istorijska saradnja: Charlotte Tilbury
ulazi u svet Formule 1

Februar nam je doneo još jednu kolaboracija koja spaja naizgled nespojivo – svet kozmetike i Formulu 1. Charlotte Tilbury, vlasnica istoimenog kozmetičkog brenda, najavila je svoje prvo globalno sportsko sponzorstvo, a reč je o partnerstvu sa F1 Akademijom na čelu sa Susie Wolff. Akademija je osnovana 2023. godine sa ciljem razvijanja i pripremanja trkačica za napredniji nivo takmičenja.

S ovim partnerstvom koristićemo našu globalnu platformu kako bismo uzdigli novu generaciju neustrašivih mladih trkačica i otvorili tradicionalno muški svet motosporta još talentovanijim mladim ženama, rekla je Charlotte Tilbury.

Ova saradnja značajna je jer cilja na 40% gledateljki Formule 1, s ciljem povećanja ženske zastupljenosti i inkluzivnosti u moto sportu. Partnerstvo je usklađeno s misijama organizacija koje su ujedinjene u želji da podrže profesionalni razvoj mladih žena u svetu sporta.

Partnerstvo u sezoni 2024. omogući će da Charlotte Tilbury u fokus stavi 15 mladih trkačica akademije, između 16 i 25 godina, kao i njihove karijere i postignuća. Sve sa ciljem kako bi podigla svest o brojnim mogućnostima koje sport nudi ženama.

Francuskinja Lola Lovinfosse je vozačica koja će uskočiti u bolid sa oznakama Charlotte Tilbury, a na njemu će se nalaziti i slogan simboličnog (dvostrukog) značenja – Make up your destiny!

Pokrenuta prošle godine, F1 Akademija mladim trkačicama daje veći pristup praćenju vremena, trkama i testiranjima te im pruža tehničku, fizičku i mentalnu podršku potrebnu za napredak u Formuli 3 i ostvarenje njihovih snova u Formuli 1.

U F1 Akademiji želimo da se mlade žene i devojke osećaju samopouzdano u potrazi za svojim snovima, rekla je Susie Wolff, direktorka F1 Akademije, dodajući: Naša misija je da transformišemo pristup našem sportu, slavimo pionirke u našoj industriji i inspirišemo novu generaciju mladih žena da nastave karijeru u motosportu.

Chralotte Tilbury Formula 1

Preuzeto sa Journal.hr

Foto: F1 Akademija, Instagram (@f1academy)

Učitati još
Zatvori