Summer in the city vodič – 5 kul mesta u Beogradu koja su potpuno no dress code friendly
Summer in the city vodič – 5 kul mesta u Beogradu koja su potpuno no dress code friendly

Summer in the city vodič – 5 kul mesta u Beogradu koja su potpuno no dress code friendly

Leti smo uvek u pokretu, ukoliko nam beogradska vrućina to dozvoljava. Neretko se dešava da u sopstvenoj kući budemo samo „u prolazu“, a da se možemo zapravo naći, pa, bilo gde osim tu. S posla na kafu, s kafe u izlazak, pa sledeće jutro opet na posao. Ako ste stigli u međuvremenu do kuće da se presvučete, zavidimo vam. Upravo zbog toga, potrebna su nam kul mesta gde uvek možemo da svratimo, ili neplaniramo završimo, koja su „no dress code“ friendly. Zato smo za vas pripremili najbolja mesta u gradu kada ste on the go, željni dobre letnje atmosfere i potpuno svoji.

1. Cetinjska 15

Jezgro alternativne beogradske kulture nalazi se upravo u Cetinjskoj 15. Jedno dvorište povezuje više od 10 lokala (Zaokret, Ljubimac, Elektropionir, Bluz i Pivo…), kako opuštenih kafića za savršeno dnevno opuštanje, tako i barova koji nude odličan noćni provod, pa čak i retro prodavnica ploča (Yugovinyl). Osim dobrog provoda, ovo je i mesto kulturno-umetničkih događaja. Cetinjska Kula, služi kao kulturni objekat gde sada mladi umetnici imaju priliku da izlažu svoje projekte.

2. Boho Bar – „Sexy sreda“

Ako ste tokom zime imali sreće da nađete mesta sredom u Ginger Baru na Dorćolu , onda znate o čemu pričamo kada kažemo da obavezno morate posetiti Boho Bar na Kalemegdanu ovog leta. „Sexy sreda“ – čuveno veče odlične muzike i provoda, sada je dobilo novi oblik žurke na otvorenom i to baš na čuvenoj beogradskoj tvrđavi. Verujte nam kada kažemo da ovde noći umeju da budu i vrelije nego dani.

3. Bioskop na otvorenom – Novi bioskop Zvezda

Sigurni smo da vi koji ste ljubitelji filma već znate za Novi bioskop Zvezdu, posebno mesto gde imate priliku da u jedinstvenom ambijentu jednog od najstarijih bioskopa u Beogradu uživate u nekom dobrom, filmskom klasiku. Ono što nikako ne smete da propustite ovog leta jeste prilika da na samom krovu zgrade, pod otvorenim nebom, zajedno s dobrom ekipom koja se tamo redovno okuplja i, naravno, uz neko piće ili grickalice (jer da, tamo je sve dozvoljeno, pa čak i vaš ljubimac!), uživate možda baš u nekom od vaših omiljenih filmova.

4. Dogma Brewery

Za sve entuzijaste piva, ali i dobre hrane, ovog leta Dogma pivnica biće nezaobilazno mesto, pod uslovom da već niste od onih koji iz nje ne izlaze. Na vašu sreću, pa i našu, svaki vikend imate priliku da uz njihov „Dogmatinée“ svoju nedelju rashladite nekim od njihovih bezbroj kraft piva, uz poneki burger ili kobasicu i, naravno, dobru live muziku.

5. Kućica na vodi

„Mile voli disko, disko“, a sigurni smo da ga volite i vi. Splav Kućica tokom letnje sezone ima spremne odlične dj setove – bilo da je u pitanju njihov „Sav taj Disco“, „Petak je veče“ ili „Chill and Grill“ program. Ko je spreman za ples, predlažemo vam da se tamo tokom dana prvo dobro odmorite i osvežite, jer uveče možete da očekujete sve suprotno od toga.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori