Kuda na ručak za vikend? Izdvajamo tri beogradska restorana
Kuda na ručak za vikend? Izdvajamo tri beogradska restorana

Kuda na ručak za vikend? Izdvajamo
tri beogradska restorana

Ovog vikenda biramo da provedemo vreme sa prijateljima, voljenom osobom ili porodicom – i to uz dobar ručak. Donosimo vam tri ultimativna predloga – beogradska restorana gde je dobra atmosfera, ali i gde se dobro jede.

Homa

Pod krovnim nazivom Homa smestile su se tri zasebne gastro st(r)anice – Homa Fine Dining restoran na Dorćolu, Homa Bistrot bistro na Vračaru i Homa Gourmet pizza samo za kućnu dostavu. Ovog puta vikenda stavljamo akcenat na fine dining restoran koji je prošle i početkom ove godine dobio Michelin preporuku. I to dve godine zaredom. Tasting menu i fine dining sa potpisom čuvenog kuvara Filipa Ćirića – uvek je dobra ideja. Karakteristični enterijer koji spaja industrijski stil sa najdelikatnijim gastro delicijama – čine savršen kontrast. Osim toga, Homa ima i prostranu baštu, te je idealan izbor za predstojeće sunčane dane.

@homa_restoran
@homa_restoran
@homa_restoran
@homa_restoran

Moon Sushi

Najstariji suši bar u Beogradu koji se nalazi u jednoj od najstarijih zgrada u Beogradu, zgradi Politike – naše je fav mesto. Sa dvanaest godina starom tradicijom pripremanja i serviranja azijske hrane sa akcentom na suši, pogodan je za one koji vole da budu u centru dešavanja, uživaju u sušiju i smatraju da je uz svaki obrok bitno poručiti dobar koktel. Sada već popularno mesto za ručak vikendom zahteva rezervaciju unapred. Uz zagarantovano dobar suši možete se potpuno prepustiti vikendu i odmoru.

@moonsushi_bg
@moonsushi_bg
@moonsushi_bg
@moonsushi_bg

Endorfin

Tamo gde se sretnu bistro i gastronomija, nastane – bistronomija iliti restoran Endorfin. Mali zalogaji, tasting meni, food pairing, signature kokteli i regionalna selekcija vina čine da ovo mesto nezaobilaznom gastro stanicom mnogih stranaca u Beogradu. Ipak, jednako je voljen od strane Beograđana. Lokalna i kraft kuhinja, veliki izbor pića i pet frendly etiketa – naši su glavni razlozi zašto vikendom odlazimo na ovo mesto. Razlog više je i taj što je Endorfin već pola godine nepušačko mesto. Pod sloganom – no smoking – no vaping, odličan je izbor i za one koji ne puše. Ipak, bilo bi dobro da rezervišete sto unapred, jer se kod Endorfina nikada ne zna da li će biti zauzet do poslednjeg mesta.

@endorfinbelgrade
@endorfinbelgrade
@endorfinbelgrade
Učitati još
Zatvori