Šta sve možete raditi u Veneciji za manje od 10 evra
Šta sve možete raditi u Veneciji za manje od 10 evra

Šta sve možete raditi u Veneciji
za manje od 10 evra

S obzirom na to da je Filmski festival u Veneciji u toku, mnogima je pažnja usmerena upravo na ovaj italijanski grad. Slike holivudskih zvezda u venecijanskim gondolama, okruženih upečatljivom arhitekturom, navode nas da planiramo jesenje putovanje i (ponovo) obiđemo ovaj čuveni grad. Upravo zbog svoje piktoreskne panorame, Venecija je postala jedna od najpopularnijih destinacija u Evropi – a ujedno i jedna od najskupljih. Zato smo izdvojili nekoliko dnevnih aktivnosti koje će vas koštati manje od 10 evra, a koje će vam dozvoliti da doživite ovaj grad na jedinstven način.

Dal Moro za ukusnu domaću pastu

First things first – kada smo u Italiji, imperativ je pronaći lokal sa najukusnijom, domaćom pastom. Venecijanska stanica za to je Dal Moro. Iako služi isključivo pastu za poneti, ovaj restoran nalazi se na takvoj lokaciji da u blizini možete pronaći savršeno mesto za uživanje u jedinstvenom pogledu na kanale.

Galleria Giorgio Franchetti alla Ca’ d’Oro za pogled na kanale i uživanje u umetnosti

Podjednako važna stavka na našoj listi prioriteta dok smo u italijanskom gradu jeste uživanje u njegovoj bogatoj umetničkoj tradiciji. Jedna od potcenjenih venecijanskih galerija nalazi se u palati Ca’ d’Oro, a zahvaljujući svojoj poziciji i specifičnom dizajnu, sa platoa ove galerije pruža se nezaboravan pogled Veliki kanal i okolna zdanja – podjednako zadivljujuća.

Farini za tradicionalnu pizzu

Kako to obično biva kada smo u Italiji, opcije za ručak obično se svedu na dva jela – pastu i pizzu. Onih dana kada se odlučite za potonji specijalitet, možete ga probati u piceriji Farina. Ovde možete birati između nekoliko vrsta, a sve pizze pripremljene su prema tradicionalnim recepturama.

I Tre Mercanti za sočni tiramisu

Kao zemlja koja svoju reputaciju u velikoj meri duguje gastronomiji, Italiju, a time i Veneciju, ne možete napustiti pre nego što probate tiramisu. I Tre Mercanti mesto je gde, pored tradicionalnog, možete probati i tiramisu nešto drugačijeg ukusa, pa vas tako čeka opcija sa pistaćima ili – verovali ili ne – Aperol Spritzom!

Scala Contarini del Bovolo za očaravajući pogled na grad

Venecija se bezmalo može pohvaliti jednom od najupečatljvijih panorama, koja je neretko služila kao inspiracijama brojnim likovnim umetnicama, kako u vreme renesanse, tako i u kasnijim epohama. Po ceni od 8 evra, bićete u prilici da sa stepenica palate Contarini del Bovolo uživate u neverovatnom pogledu na čitav grad.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori