Noć sporta i impresionizma: Prespavajte u pariskom Muzeju Orsej – i gledajte otvaranje Olimpijade
Noć sporta i impresionizma: Prespavajte u pariskom Muzeju Orsej – i gledajte otvaranje Olimpijade

Noć sporta i impresionizma: Prespavajte u pariskom Muzeju Orsej – i gledajte otvaranje Olimpijade

Pariz je prestonica (dopuniti prazno). Obično bi se kao tačni priznali odgovori: umetnostmoda. Ove godine, ipak, još jedan se prihvata – sport. Na Olimpijadi će se takmičiti vrhunski sportisti, a van terena, ceo grad. Svi restorani, muzeji, pekare, nadmetaće se kako bi odneo titulu za najbolje iskustvo milionima posetilaca. Muzej Orsej već prednjači na tabeli – jer otvara vrata jedinstvene spavaće sobe pod svojim krovom.

Spektakularna transformacija čuvene sobe sa časovnikom

Kad kažemo pod krovom, tako i mislimo. Kroz vešto osmišljen koncept, soba sa veličanstvenim časovnikom, prepoznatljiva arhitektonska karakteristika ovog muzeja, za jednu noć postaje spavaća soba. U prostoru romantizam i savremeni dizajn pronalaze zajednički jezik. Tako, komadi nameštaja dolaze sveži iz luksuznih pariskih studija, dok je, na primer, parket dopremljen iz Versaja.

Jedinstvena postavka za nezaboravnu noć

U centru sobe nalazi se krevet koji vizualno lebdi iznad grada, a uokviren je sa dve svetleće keramičke figure koje dodatno upotpunjuju magičnu atmosferu. Prozračne, organski oblikovane sofe pružaju osećaj udobnosti, dok veliki stakleni i čelični časovnik nudi neuporediv pogled na Pariz noću.

Za ovu priliku, posebno je izložena baklja Olimpijskih igara 2024, koju je dizajnirao Mathieu Lehanneur, smeštena u posebnom ćošku nasuprot bokserskoj vreći za one koji žele da osete duh takmičenja. Takođe, velika terasa muzeja rezervisana je samo za vas, pa 26. juča možete uživati u pogledu na Senu i direktno pratiti otvaranje Igara.

Noć sporta – i impresionizma

Posetioci koji obezbede noćenje u Muzeju Orsej moći će da uživaju u ekskluzivnom pristupu impresionističkoj kolekciji muzeja, kao i u posebnom obilasku prostora koji inače nisu dostupni javnosti. Veče će upotpuniti i gurmanska večera sa najfinijim francuskim klasicima.

Magično veče moguće je rezervisati putem platforme Airbnb, ako 21. maja budete dovoljno brzi, s obzirom da se radi o jedistvenoj prilici. Iako cena još uvek nije poznata, verujemo da se isplati koliko god da je, jer za uzvrat dobijate jedno od najupečatljivijih u vašem životu, uživajući u luksuzu, umetnosti i olimpijskom duhu, sve to na krovu Pariza.

Foto: Airbnb

Učitati još
Zatvori