Journal insider: Tri kafića u Ljubljani u kojima pijemo kafu na suncu
Journal insider: Tri kafića u Ljubljani u kojima pijemo kafu na suncu

Journal insider: Tri kafića u Ljubljani u
kojima pijemo kafu na suncu

Ako nam je i trebalo dodatnih razloga da (ponovo) posetimo Ljubljanu, lansiranje Journal.si je ponudilo dovoljnu motivaciju da isplaniramo novo putovanje u slovenačku prestonicu. Dok kolege vredno rade u novoj redakciji, mi koristimo priliku i sunčane dane da obiđemo omiljene ljubljanske kafiće. Zahvaljujući mirnoj atmosferi zbog koje je Ljubljana postala jedan od dražih nam komšijskih gradova, ispijanje kafe je ovde mala hedonistička meditacija – ako tako nešto uopšte postoji – kojoj se uvek rado vraćamo.

TOZD

Hladnim danima iz TOZD-a nosimo kafu za poneti, a čim granu prve naznake proleća, videćete nas na šarenim stolicama u gradu. Odatle posmatramo city vibes, uživajući u nežnim fasadama i buđenju dana uz ukuse dobre kafe. Iako neodoljiva šarmira i enterijerom, priznajemo da se u TOZD najradije vraćamo upravo zbog lakoće postojanja koja posebno oživljava ukoliko se odlučite da ovde popijete prvu jutarnju kafu.

Pritličje

U „Prizemlju“, kako bi glasio naziv ovog bara u prevodu na srpski, provodimo sate onda kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju sedenje u bašti. Međutim, čim se javi prva mogućnost za to, onda nas možete zateći na kaldrmi u centru Ljubljane. Pritličje je mesto koje ćete želeti da posetite kako preko dana, tako i u nešto kasnijim satima, kada ćete čuti raznovrsne zvuke domaće i internacionalne muzičke scene.

Zorica

Ako je zima, onda smo ušuškani u Zoričinom retro ambijentu, ugrejani nekim od najukusnijih koktela koje će vam izmiksati u Ljubljani. Ipak, ukoliko sunce greje sa visine, onda smo u bašti i pijemo kafu, uživajući i u ukusnim delicijama koja se pripremaju u Zoričinoj kuhinji. Drugim rečima, pitanje mesta za brunch u Ljubljani je ovime rešen. Ukoliko budete raspoloženi za nešto razigraniji obrok ili kafu, onda proverite da Zorica ne organizuje matine u svom dvorištu – jer ćete želeti da ga posetite.

Foto: Instagram (@zorica_bar, @pritlicje, @tozdbar)

Učitati još
Zatvori