Palacio do Grilo: Lisabonska palata pretvorena u jedinstven sklop restorana i teatra
Palacio do Grilo: Lisabonska palata pretvorena u jedinstven sklop restorana i teatra

Palacio do Grilo: Lisabonska palata pretvorena u jedinstven sklop restorana i teatra

Na oduševljenje mnogih, WizzAir najavio je uvođenje direktnih letova iz Beograda za Lisabon. Portugalska prestonica dovoljno je blizu da nam bude pristupačna, a opet dovoljno daleko našem ustaljenom pejzažu da predstavlja skoro pa egzotičnu destinaciju. Stoga, razumljivo je zašto mnogi već pomno planiraju prvi letnji let upravo ka ovom gradu. U potrazi za lokalitetima koje Lisabon skriva na svojim strmim padinama, pronašli smo Palacio do Grilo.

Koliko god da ste do sada imali prilike da iskusite različite koncepte restorana, Palacio do Grilo pomeriće te granice. Smešten u palati staroj više od tri veka, ovaj lokalitet nudi u svojim odajama kako priliku za jedinstveno gastronomsko iskustvo, tako i mogućnost da doživite umetnost na jedan sasvim nesvakidašnji način. Ukratko, Palacio do Grilo ujedno je restoran i pozorišna scena. Tokom vašeg boravka može se desiti po koji umetnički performans, pa restoranski prostor time postaje pozornica za imerzivno iskustvo. Sve to odvija se u enterijerskom okruženju koje je ostalo netaknuto gotovo od svog začetka.

Brojni radovi savremenih umetnika nekada čak i doslovno stoje razbacani unaokolo. Pastelni tonovi ogoljenih zidova, komadi nameštaja u prirodnoj boji drveta i oslikana platna samo su neki elementi koji doprinose specifičnom ambijentu. Inicijalno namenjena portugalskoj kraljevskoj porodici, palata je ostavljena u zametak svima koji žele da dožive kraljevsko hedonističko iskustvo.

Učitati još
Zatvori