Kuća za odmor na Kanarima u kojoj želimo provesti celo leto

Kuća za odmor na Kanarima u kojoj
želimo provesti celo leto

Planiranje godišnjih odmora i putovanja za leto 2022. već je u punom jeku. Čini se kako nas, nakon dugih zabrana, sve više privlače putovanja van zemlje i egzotične destinacije. Spremni smo za odmor o kojemu smo sanjali zadnjih par godina i koji se napokon može početi ostvarivati, a to je samo još jedan razlog više da se potrudimo kako bi sve bilo savršeno. Pronašli smo jednu zaista posebnu destinaciju, zove se Lanzarote. Ovo ostrvo okruženo je Atlantskim okeanom, deo je Kanarskih ostrva, a iako pripada Španiji zapravo se nalazi u blizini Maroka. Lanzarote skriva razne čari i prirodna blaga, ali i jedno od najlepših ekološki osveštenih utočišta.

Buenavista Lanzarote

Ostrvo Lanzarote poznato je po plažama, vulkanskom pejzažu i toplom vremenu tokom cele godine. U središtu ostrva smestio se arhitektonski bed&breakfastBuenavista Lanzarote Country Suites. U srcu vinograda La Geria, na vulkanskom tlu, njihovih 5 smeštajnih jedinica nude autentično iskustvo i dašak tradicije u modernom uređenju. Buenavista je mesto stvoreno za ljubitelje umetnosti, arhitekture i prirode. Privatna destinacija koja garantuje mir, originalan dizajn, nestvarna priroda i odlična hrana ovo mesto čine malim rajem na zemlji. Ovde ste od obale Lanzarotea udaljeni tek 10 minuta vožnje. Ove apartmane još nazivaju i „boho-chic utočištem dizajna i kreativnosti“!

Apartman Norte

Nama je za oko posebno zapeo Suite Norte, prekrasan (i najveći) apartman od 80m², s pogledom na planinu. Okruženi vinogradima, vulkanom i planinom, ovde ste u potpunosti uronjeni u autentičnu prirodu. Suite Norte predviđen je za troje ljudi, ima spavaću sobu, kuhinju, kupatilo s velikom kamenom kadom ugrađenom u pod, terasu, prostor za roštiljanje.

Kroz ceo prostor prisutna je igra svetla i senke, a zahvaljujući gredama, velikim drvenim kliznim vratima, staklenim stenama i okruglim prozorima i vratima, u ovom je prostoru uvek prisutna nežna dinamika. Prostorom vladaju prirodni materijali te beli i zemljani tonovi. Minimalizam dobijen velikim betonskim, kamenim, staklenim i drvenim površinama savršeno nadopunjavaju brojne biljke i umetnička dela pažljivo uklopljena u svaku od prostorija.

Hrani se ovde pridaje poseban značaj, a doručci u Buenavisti su pravi doživljaj. Sve namirnice su lokalne proizvodnje, većinom su i organske, a dostavljaju vam se u apartman svakoga dana u lokalno izrađenim košarama. Domaće marmelade i muesli, svež hleb i maslinovo ulje, tek ceđeni sok od narandže, dimljeni losos, sirevi i jogurti Lanzarote, jaja, domaći kolači i kafa posluženi su na ručno oslikanom posuđu koje izrađuje keramičar s ostrva.

Vlasnici Beunavista Lanzarote-a, Gonzalo i Mayca, sarađivali su s arhitektom iz Lanzarotea, Néstorom Pérezom Batistom, kako bi dobili jedinice koje se stapaju s prirodnim vulkanskim pejzažom i kombinuju arhitekturu lokalnog stila s modernim dizajnom. Svaki apartman ima terasu s pogledom na vinovu lozu, kaktuse i planinu. Slike, crteži i grafike te dizajnerski komadi nameštaja zaslužni su za celokupan artsy dojam.

Foto: Buenavista Lanzarote

Učitati još
Zatvori