Kitesurf na ušću Neretve dodajemo na travel listu
Kitesurf na ušću Neretve dodajemo na travel listu

Kitesurf na ušću Neretve
dodajemo na travel listu

Na sredini smo letnje sezone i godišnji odmori su počeli. I ove godine istražujemo lepote jadranske obale, njene gradove i ostrva, popularne i manje popularne lokacije kao i najlepše plaže i uvale. Ovoga puta potraga nas je dovela i do reka u regiji koje nude pregršt stvari vrednih za videti i doživeti. Jedna od njih je Neretva i njeno ušće koje očarava svakoga ko ga poseti. A naročito ljubitelje kitesurfinga.

Delta Neretve – mesto neverovatne lepote

Neretva izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore, a uliva se u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča. Upravo tamo reka je formirala deltu površine oko 20.000 hektara koju iz godine u godinu posećuje sve više turista.

Danas je delta Neretve zaštićeno područje s više od 300 različitih vrsta ptica, što je čini drugom najvećom ornitološkom zbirkom u Evropi. U poslednjih desetak godina postala je i jedno od najpopularnijih mesta za kitesurfing, dok ju zbog brojnih nasada mandarina i ostalih mediteranskih kultura nazivaju još i „hrvatska Kalifornija“.

Peščana plaža na kojoj ćete uživati

Peščana plaža koja se ovde nalazi popularno je odredište lokalnog stanovništva tokom letnih meseci, a poslednjih godina sve je popularnija i među turistima. Voda je plitka pa je omiljeni odabir i brojnim porodicama s malom decom. A gusta borova šuma koja se nalazi do plaže čini ju super lokacijom za kampovanje.

 

Drvena staza koja vodi do plaže jedno je od najpopularnijih mesta za fotkanje, što nas ne čudi jer prizor je zaista divan. Jednako idilično izgledaju prizori zmajeva na nebu, ali i zalasci sunca u kojima možete uživati uz piknik. Na plaži se nalazi i beach bar u kojem se možete osvežiti. A ima i fora ljuljaške u koje ćete se sigurno poželeti ‘zavaliti’.

U svakom slučaju, ušće Neretve mesto je koje se isplati posetiti ukoliko se nađete u blizini…

 

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori