Journal preporuka: Koncerti zbog kojih ovog proleća putujemo u Berlin
Journal preporuka: Koncerti zbog kojih ovog proleća putujemo u Berlin

Journal preporuka: Koncerti zbog kojih
ovog proleća putujemo u Berlin

Koncerti su uvek dobar izgovor da isplaniramo još jedno putovanje u neku stranu zemlju. S obzirom da mnoga velika imena svetske muzičke scene u velikom krugu zaobilaze naš region, ne preostaje nam mnogo izbora osim da polako pakujemo kofere i bukiramo avionske karte. Mada Berlin nije nužno na najkraćoj mogućoj relaciji od Beograda, svakako je grad koji nam već dugo stoji pri samom vrhu one before i die liste mesta koje želimo posetiti. Bezmalo centar avangardne scene Evrope, Berlin je destinacija koja nudi priliku za nezaboravna iskustva, a među njima su svakako i koncerti nekih od naših omiljenih izvođača.

Kako se obično trudimo, tako smo i sada odabrali za svakoga po nešto.

Arctic Monkeys, The Car Tour

Kada smo se tome najmanje nadali, Arctic Monkeys dovezli su se nazad u naše plejliste. Nakon nekoliko godina pauze, the rok bend današnjice 2022. se vratio se na binu tokom sezone letnjih festivala. Ubrzo zatim, stigao je i njihov poslednji studijski album, elegična kompozicija funk-rok zvukova koja je zasigurno utvrdila novi talas engleskog benda. Sa novim pesmama objavljena je i nova turneja, a jedna od stanica je i Berlin. Koncert će se održati 2. maja, u Mercedes-Benz Areni.

Jane Birkin, Je t’aime – Le Concert

Znate da se superlativima ne služimo često, ali kada je Jane Birkin u pitanju, ništa drugo zapravo ne bi imalo smisla. Modna i muzička ikona, neprevaziđena inspiracija francuskog stila i britanske nonšalancije, u 75. godini života kreće na još jednu turneju. Posle dvanaest godina pauze, Jane je 2021. objavila svoj novi album, koji je i bio povod za novu ediciju nastupa. Koncert je zakazan za 29. mart u Friedrichstadt-Palastu.

Måneskin, Loud Kids Tour Gets Louder

Evrovizijski pobednici iz 2021. godine, pomalo na iznenađenje svih pratilaca ovog muzičkog događaja, uspeli su da zadrže pažnju velikog broja publike i nakon što je spala inicijalna euforija nakon pobede. Štaviše, italijanski pop-rock sastav od tada je skoro pa na neprestanoj turneji, ali su u međuvremenu uspeli da objave i novi studijski album, Rush! Ove godine nastavljaju svoju turneju, koja je delimično bila odložena zbog tada još uvek nesigurne situacije kovida-19. U Berlin dolaze 6. marta, kada će nastupati u Mercedes-Benz Areni.

Lizzo, The Special Tour

Ukoliko želite na koncert američke pevačice Lizzo, morate biti brzi. Berlinski koncert zakazan je za 28. februar, ali karte je još uvek moguće naći. About Damn Time numera je sa poslednjeg albuma koja je dospela u sam vrh mnogobrojnih lista popularnosti, zaludela je TikTok, a uspeh je krunisan i Grammy nagradom ranije ovog meseca. Iako relativno mlade karijere, Lizzo je za kratko vreme uspela da pokupi brojne simpatije i vernu publiku.

Elton John, Farewell Yellow Brick Road Tour

Elton John jedan je od onih muzičara koji bez problema može da računa na fanove među različitim generacijama. S obzirom na njegovu višedecenijsku karijeru, to i ne iznenađuje, a još manje ako uzmemo u obzir kvalitet njegovog opusa. Mada Eltonova muzika mnogima nije njihova šoljica čaja, svako bi u njegovoj bogatoj diskografiji našao barem jednu pesmu koja im se ipak dopada. Neki bi rekli da je Elton engleska, gej verzija Zdravka Čolića (i verovatno ne bi pogrešili). Elem, 11. maja Elton John dolazi u Berlin, na ruti koja će ujedno biti i njegova poslednja; kako joj i sam naziv kaže, ovom serijom koncerata britanska evergreen zvezda oprašta se od svoje publike. Stoga ne čudi da su karte za berlinski nastup već rasprodate. Ipak, ukoliko pročešljate internetom, verovatno ćete biti u mogućnosti da pronađete koju ulaznicu u preprodaji.

Učitati još
Zatvori