Dodela Grammy nagrada: Nihil novi sub sole
Dodela Grammy nagrada: Nihil novi sub sole

Dodela Grammy nagrada: Nihil novi sub sole

Stari Rimljani su govorili nihil novi sub sole. Tako ni pod kalifornijskim suncem – ili, ako ćemo biti precizni, mesecom – ničeg novog nije bilo protekle večeri. Održana je dodela Grammy nagrada, čime je počeo mesec u kojem se uručuju priznanja istaknutim projektima, od muzičke do filmske industrije.

Veče je otvorio Bad Bunny nastupom kojim je karipsku kulturu Portorika preneo na scenu u Los Anđelesu. Nakon toga su se smenjivali drugi izvođači, između kojih su dodeljeni zlatni gramofoni istaknutim muzičarima u prethodnoj godini. Tokom večeri, mikrofona su se latili i Harry Styles – ovog puta bez neprijatnih incidenata – Steve Lacy, Stevie Wonder i Jay-Z, između ostalih.

Na zapadu ništa novo

Beyoncé je dobila Grammy nagradu za najbolji album elektronske ili dens muzike. Time je kući odnela 32. zlatni gramafon i postala izvođač sa najviše istih u 65 godina dugoj istoriji ove manifestacije. Harry Styles je trećim studijskim albumom Harry’s House zavredio je dve nagrade. Pobedio je u kategoriji za najbolji album i najbolje izdanje pop muzike. Adele je pripala nagrada za najbolji pop solo performans, a dvojac Sam Smith i Kim Petras pripao je gramafon za najbolji duet. Kantri pevačica Bonnie Raitt pripao je Grammy za pesmu godine, i to je otprilike jedino iznenađenje ovogodišnje dodele. Lizzo je, sa druge strane, pripala nagrada za najbolji muzički zapis, zahvaljujući numeri About Damn Time. Za najbolji latino rok i/ili alternativni album proglašen je Motomami, čime je Rosalía dobila svoj drugi Grammy. Kendrick Lamar – jer ko bi drugi – kući nosi priznanje za najbolji rep album.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori