Journal dream house: Ove vile u Brazilu su ostvarenje naših snova
Journal dream house: Ove vile u Brazilu su ostvarenje naših snova

Journal dream house: Ove vile u Brazilu
su ostvarenje naših snova

Sigurno nismo jedini koji su, gledajući latinoameričke telenovele, maštali o životu u jednoj od velelepnih vila koje su korišćene kao domovi glavnih likova. Zemlja kao što je Brazil svojom kulturološkom raznolikošću oduvek su pobuđivale radoznalost, a jedinstvena prirodna bogatstva samo su dodatan razlog da ova destinacija drži jedno od vodećih mesta na našoj listi mesta koje želimo da posetimo. Sada smo pronašli i sanjani dom – projekte studija MK27.

Smeštene među brazilske pejzaže i tropsku vegetaciju, ova zdanja savršeno se uklapaju u sredinu upravo zahvaljujući specifičnom odabiru materijala i načina gradnje. Prirodni tonovi i pastelne nijanse drvenastih boja dopuštaju da ove vile utonu u svoje okruženje, čineći ih jedinstvenim oazama mira. Sa druge strane, otvoreni prostori dozvoljavaju da okolno drveće i flora postanu sastavni elementi eksterijera – ali i enterijera.

Upravo su ova arhitektonska rešenja ono što čini ovakve domove idealnim životnim prostorom – otvoreno nebo i dodir prirode nesumnjivo da kreiraju jedinstven ugođaj kakav mogu pružiti samo vangradske sredine.

I za ljubitelje minimalizma, te brutalističkih stilova, ovaj studio nudi svoje idejno rešenje. Kombinujući betonske elemente sa prirodnim materijalima, mnogi njihovih projekti predstavljaju jedinstvenu simbiozu modernosti i tradicionalnih stilova ovog podneblja.

Studio MK27, pored luksuznih vila širom Brazila, projektovao je i jedinstven hotelski kompleks na obalama Meksika koji zasigurno dodajemo na travel listu. Ukoliko nam se želja o životu u jednoj od njihovih brazilskih vila ne ostvari, ono barem možemo razmišljati o potencijalnom odsedanju u jednoj od hotelskih soba ovog neverovatnog zdanja.

Učitati još
Zatvori