Instagram nalog koji okuplja ljubitelje estetike kao iz filmova Wesa Andersona
Instagram nalog koji okuplja ljubitelje estetike kao iz filmova Wesa Andersona

Instagram nalog koji okuplja ljubitelje
estetike kao iz filmova Wesa Andersona

Wes Anderson, poznat je po jedinstvenoj estetici koju poseduju njegovi filmovi, a koji sjedinjuju sve nijanse pastelne boje, veliki broj detalja, jedinstvene i zabavne uglove koji stvaraju posebnu atmosferu u filmovima. No, ko kaže da se slična estetika ne može pronaći u van filmskog platna. Mi smo naišli na Instagram nalog koji okuplja sve ljubitelje estetike slavnog režisera. Od zanimljivih hotela, zgrada, stanica i ulica, sve u stilu Wesa Andersona. Fotografije stižu iz čitavog sveta, a ljubitelji ove etsetike imaju jedinstvenu priliku da beskonačno uživaju u fotografijama. Zajednica broji preko tristahiljada ljudi, a nalog godinama ima sve lepše i verodostojnije primere. U nekim momentima, može delovati kao da su fotografije fotošopirane. Međutim, u opsiu svake obajve očekuje vas detaljno objašnjenje svake lokacije, ali i autor fotografije.

Obiđite svet u pastelnim bojama

Najveća prednost ovog Instagram naloga jeste njegova estetika, ali i prikaz znamenitnih mesta iz čitavog sveta. Od najušuškanijih kutaka Kine, Japana, Indije, do modernih i savremenih delova Amerike, pa sve do šarmantnih ćoškova Evrope. Fotografije u kojima možete da uživate otkriće vam neverovatne destinacije za koje do sada možda niste imali prilike da čujete. Kao redovne pratioce ovog naloga, jedna stvar nam je posebno privukla pažnju. Na nalogu koji okuplja ljubitelje Wes Anderson estetike našla se i fotografija Hotela Moskva u Beogradu. Ukoliko nas pitate, definitvno joj je mesto tamo.

wesandersonplanet
@wesandersonplanet

Pored jedinstvene estetike, predsloga i otrića jedinstvenih lokacija širom sveta, nalog Wes Anderson Planet može da posluži kao primer privrženosti i konstantnosti. Ovaj nalog postoji godinama unazad, a do danas prepoznat je kako kod ljubitelja fotografije i filma, tako i kod onih koji cene turizam. Ukoliko volite uređene profile, sa interesantnim činjenicama i informacijama, a ujedno ste fan filmova Wesa Andersona, evo izvora inspiracije za vas.

wesandersonplanet
@wesandersonplanet
Učitati još
Zatvori