Gilda Haus: Novi (somotski) koncept-bar u Madridu koji želimo da posetimo
Gilda Haus: Novi (somotski) koncept-bar u Madridu koji želimo da posetimo

Gilda Haus: Novi (somotski) koncept-bar u
Madridu koji želimo da posetimo

Ako ste nekada posetili Madrid, nema sumnje da su vas svi vodiči i putokazi, pre ili kasnije, usmerili ka četvrti Malasanja. Vibrantnih fasada i još uzavrelije atmosfere, ovaj deo španske prestonice još od 80-ih godina prošlog veka važi za epicentar kulturnog i noćnog života mladih (i svih kojima se tako osećaju). Na već bogatu mapu šarenih ulica, ovog decembra upisalo se nova destinacija koja je svojim jedinstvenim enterijerom, ali i konceptom, već dospela na našu must visit listu.

Prostor je nedavno ponovo otvoren nakon perioda renoviranja, a projekat je očigledno bio više nego uspešan, s obzirom na to da je vest o novom uređenju dospela i do nas. Iako smo na više hiljada kilometara od Madrida, lep prostor se daleko vidi (posebno putem Instagrama), pa je tako bilo dovoljno par fotografija ovog upečatljivog mesta da se raspitamo o čemu se radi (i osvežimo vokabular španskog).

Gilda Haus je konceptualni koktel-bar koji, uz čašu estetski (a verujemo i ukusom) savrešnog martinija, servira uzbudljivo iskustvo – i dozu dizajnerskog opijata za kakvim žudimo u modernim barovima. Kontrast između metalnih stolica i narandžastog somota bio je dovoljan da instant instasave-ujemo ovu adresu.

Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji materijala i boja, Gilda Haus istovremeno podseća na retrofuture atmosferu koju volimo da negujemo, dok odaje utisak minimalističkog, savremenog dizajna – ili barem onoga što zamišljamo da minimalizam znači u Španiji, što je svedenost u svemu, osim u saturaciji boja. Komadi nameštaja presvučeni somotom čine se idealnim za predah nakon višečasovnih šetnji madridskim ulicama. Kao što nas kilometri ne sprečavaju da otkrivamo nova mesta, tako nas ni ovog puta neće zaustaviti u maštanju kako ovde završavamo dan ispijajući emblematičan vermut – za koji kažu da je „Madrid u čaši“.

Učitati još
Zatvori