Fruška gora je novi travel trend u našoj zemlji: Ove tri stvari privlače posetioce
Fruška gora je novi travel trend u našoj zemlji: Ove tri stvari privlače posetioce

Fruška gora je novi travel trend u našoj zemlji: Ove tri stvari privlače posetioce

Nakon Tare, sve je jasnije da će Fruška gora u Vojvodini postati sledeća popularna turistička destinacija u našoj zemlji. Ukoliko planiranirate kraće putovanje u našoj zemlji, predlažemo da i vi otkrijete čari Vojvodine posetom upravo Fruške Gore. A šta tamo da radite i obiđete? Donosimo vam tri ultimativna predloga sa kojima verujemo da nema greške. Ukoliko je jesen i vaše omiljeno doba za obilazak naše zemlje, saznajte i koje smo to tri destinacije u našoj zemlji izdvojili u prethodnim travel predlozima.

Odgovaramo na pitanje zbog čega je Fruška Gora u poslednje vreme omiljena destinacija za odmor?

Nacionalni park Fruška Gora

Nacionalni park Fruška Gora je definitivno nešto potpuno drugačije. Pored zaista šarenolikog biljnog, ali i životinjskog sveta, u predelu parka krije se veliki broj pravoslavnih Manastira, jezera i vodopada. Njih ne možete sve obići za jedan dan, te ukoliko planirate posetu Nacionalnom parku predlažemo da se odlučite za jednu regiju. Što se manastira tiče, Manastir Krušedol je jedan on najpopularnijih a po nama i najlepših. Takođe, tu je i opcija šetnje i boravka u njihovim izletištima, a imaju i ekološki kamp u kom se može kampovati. Kamp je veoma lako pronaći, a savetujemo vam da pre odlaska saznate šta boravak u njihovom eco kampu podrazumeva. Poput, recimo Nacionalnog parka na Tari, i park na Fruškoj Gori može da vam ponudi prelep pogled na prirodu i razne aktivnosti a mi vam definitivno savetujemo da se oprobate u bucuklizmu.

Vinarije

Ukoliko ste ljubitelj vina, vinograda, prirode, dobre gastronomske ponude i savremenih enterijera poseta nekoj od Vinarija na Fruškoj Gori trebala bi biti aktivnost kojom ćete upotpuniti svoje vreme. Naš predlog su: Vinarija Kovačević, Vinarija Erdevik, Vinarija Deurić i Vinarija Imperator. Ukoliko budete prolazili kroz Sremske Karlovce, savetujemo vam da zastanete i potražite vinarije Vinum, Veritas, Mrđanin i popularnu vinariju Kiš. Kultura velikog broja priznatih vinarija na jednom mestu je još jedan od razloga zbog kog turizam na Fruškoj Gori zahvata sve više razmere. Mnoge vinarije poseduju i restorane u kojima pored vina možete da degustirate odlične specijalitete ali i iz prve ruke dobijete preporuku vina za određeno jelo.

Vrdnik

Vrdnik je još jedno mesto na Fruškoj Gori čije se lepote otkrivaju iz dana u dan sve više. Tamo se kriju dve stvari koje ljude najviše privlače. Vrdnička kula koja definitivno predstavlja mesto okupljanja mnogih porodica. Idealno je za kraći izlet i upoznavanje sa istorijskim nasleđem naše zemlje. Za roditelje, tu je termalna banja koja je lepo uređena i čini odlično mesto za odmor i relaksaciju. Sa svojim velikim termalnim bazenima, bazenima uopšte u divnoj prirodi Fruške Gore, ovo mesto je definitivno namenjeno za aktivan odmor. U neposrednoj blizini nalazi se i Etno selo Vrdnička kula. Ovo etno selo nudi odličan smeštaj u njihovim etno apartmanima, okruženo je uređenom prirodom, parkovima, bazenima i može predstavljati, ali i već predstavlja idealno mesto za odmor koje je podjednako blizu i beograđanima ali i novosađanima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori