Da li ste videli ovu spektakularnu digitalnu instalaciju u centru Beograda?
Da li ste videli ovu spektakularnu digitalnu instalaciju u centru Beograda?

Da li ste videli ovu spektakularnu digitalnu
instalaciju u centru Beograda?

PROMO

Svaki odlazak u muzej ili galeriju početak je nekog novog iskustva, znanja, poznanstva. U centrima poput ovih upoznajemo se sa umetnošću koja predstavlja svojevrsni medijum između nas i različitih vremenskih razdoblja i kultura i pružaju nam mogućnost napuštanja sopstvenih misli, ideologija i ustaljenih perspektiva. Odjednom je pred nama potpuno drugačija stvarnost. Naučnici su čak otkrili da je odlazak u muzej ili galeriju oblik pasivne aktivnosti koja ne zahteva preteranu angažovanost već jednostavno posmatranje umetničkih dela, te da predstavlja vid terapije.

Pretpostavlja se da tihi muzejski hodnici, pronalaženje značenja iza brojnih umetnina i traganje za smislom može imati blagotvorne efekte, te da prostori u kojima nema spoljašnjih stimulansa imaju efekat sličan meditaciji. Upravo zbog toga, neprestano traganje za novim postavkama i izložbama je imperativ. A, da li ste videli spektakularnu digitalnu instalaciju u centru Beograda?

 

next level cube
next level cube

To the space!

Kada sa Kalemegdana zakoračite u Knez Mihailovu na samom početku kultnog beogradskog šetališta dočekaće vas imrezivna digitalna instalacija koja nosi naziv Next Level Cube, a spektakularne kreacije poput ove koje spajaju umetnost i tehnologiju mogu se videti u najvećim svetskim muzejima i galerijama savremene umetnosti. Koristeći najnoviju, inovativnu tehnologiju, Next Level Cube instalacija pruža posetiocima jedinstveno iskustvo koje lansira u sasvim drugu orbitu.

Već na prvi pogled uočićete da eksterijer ove monumentalne instalacije čine infinity mirrors. Odnosno, osvetljeni reflektivni paneli koji stvaraju hipnotički efekat beskonačnog ogledala koje poziva prolaznike da se približe i zakorače u svet nepoznatog. Po ulasku, enterijer iznenada oživljava kroz imrezivne videe, sa dinamičnom igrom različitih oblika. Kako se animirani oblici postepeno rastvaraju, transformišu se u hiljade čestica koje se nežno pomeraju, sakupljaju i raspršuju, stvarajući nadrealni utisak harmoničnog kretanja.

Where does your next level lead you?

Unutar ove veličanstvene kreacije mogu se videti tri videa sa različitim temama – tehnologija, jednostavnost i uživanje, jer je Next Level Cube instalacija inspirisana novim IQOS ILUMA uređajima i njihovom revolucionarnom tehnologijom koja podiže na sledeći nivo iskustva. Nova generacija IQOS uređaja, IQOS ILUMA biće dostupna na našem tržištu od 30. septembra. IQOS ILUMA tehnologija donosi mnoge prednosti i podiže konzumaciju duvana na sledeći nivo – napredni sistem zagrevanja bez oštrice, bez ostataka duvana ili potrebe za čišćenjem, inovativan dizajn i jednostavna upotreba.

next level cube
next level cube
next level cube

Ova jedinstvena umetnička instalacija nalazi se u Beogradu, na platou ispred TC Rajićeva, a imaćete priliku da je posetite do 25. septembra. Od 1. oktobra Next Level Cube se vraća na istu adresu i transofmiše se u pop-up store gde će novi IQOS ILUMA uređaji biti dostupni svim punoletnim pušačima i IQOS korisnicima. 

*Ovaj proizvod nije bez rizika. Samo za punoletne.

Tekst: Promo
Foto: Journal

Učitati još
Zatvori