Weekend escape: Nikola Milović nas vodi u Dve kule – prvi vinski hotel u Srbiji
Weekend escape: Nikola Milović nas vodi u Dve kule – prvi vinski hotel u Srbiji

Weekend escape: Nikola Milović nas vodi u Dve kule – prvi vinski hotel u Srbiji

Jul nas je dočekao sa pravim letnjim temperaturama. Tako da je jedino ispravno potražiti rashlađenje nedaleko od Beograda. Na sat prijatne vožnje autoputem do Šida dolazimo do prvog vinskog hotela u Srbiji. Suncokreti usput kao putokaz da hodimo ka vojvođanskoj Toskani na blagom uzvišenju u selu Bačinci, koji uz ružu vetrova, šumu koja okružuje Dve kulenovi Wine hotel & resort, čine pravi pravcati weekend getaway.

dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (26)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (1)

Dve kule – prvi vinski hotel u Srbiji


Veoma je pogodno kada posećujemo hotel sa manjim brojem soba. To garantuje privatnost, personalizovanu uslugu, intimnost, sve što vam je potrebno za mir i kompletan reset. Osnovni tip sobe je ušuškan enterijerom pastelnih tonova, dok se više kategorije soba karakterišu minimalističkim dizajnom. Sobe karakteriše i komfor, kao i terase sa pogledom na predivne zalaske sunca i polja suncokreta koje smo ostavili za sobom.

Hotel poseduje restoran otvoren za doručak, ručak, večeru sa jednim dodatnim instagramičnim kutkom – kulom za posebne trenutke, sa pogledom i utiskom koji če svakako biti trešnjica na šlagu cele gastronomske ponude. Pored standardne ponude koju svakako kao vojvođansku dobrodošlicu očekujemo, vrlo je iznenađujuće videti karpaćo od jelena, naravno, i delicije od mesa po kome je restoran baš poznat. Prijatno iznenađenje je bila i francuska supa od luka, brancin u soli, kao i crème brûlée. Mada je od poslastica favorit kolač s makom, ipak smo u Vojvodini. Kadar je vrlo lepo i pažljivo treniran. Ambijent je prostran tako da je samo pitanje da li ste za elegantniji seating ili za doručak s pogledom na terasi na kojoj pirka vetrić sve vreme i na kojoj možete sedeti satima.

dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (11)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (4)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (26)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (26)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (26)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (29)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (29)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (32)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (32)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (44)

Art & travel


Poseban akcenat u ovom hotelu dali su na vezu sa umetničkim radom Save Šumanovića i Ilije Bašičevića Bosilja. Od soba do restorana, kongresne sale pogodne za team building, hodnike, svuda možete naići na čuveno Savino Ašikovanje ili neki od triptiha. Sve do mog prvog upoznavanja sa Ilijinim životom, koji je tek u šezdesetoj godini života otkrio svetu svoj talenat koji prevazilazi naivno slikarstvo i poseduje nešto magično neobjašnjivo u izrazu. Kako su oba muzeja u Šidu u procesu renoviranja, savet je da se poseti kuća Save Šumanovića, ili trenutna postavka kao omaž Bosilju u Matici Srpskoj u Novom Sadu. Ako ste došli samo na dan-dva, virtuelna šetnja kroz hotel bi bila dovoljna.

dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (8)
hotel

Od ostalih lokaliteta vrednih pažnje, osim crkvice pored hotela možete posetiti Manastir Sveta Petka ili obližnje uređeno jezero. Mada, kako bi opravdali titulu prvog vinskog hotela, vinogradi hotela su nezaobilazna stavka. Proizvode svoje vino koje ne distribuiraju dalje. Koriste ga samo za sopstvene potrebe. Tako da – eto savšrenog suvenira da se uz rashlađenu flašu sećate lepih utisaka u svome domu. Ako se pitate kakva je to bela kućica koju vidite sve vreme – u pitanju su pudarske kućice, nekada tako autentične za vinski kraj dok traje sezona gajenja grožđa i berbe.

Izdvajaju traminac, malbek ali posebna je čar iz prve ruke slušati tako lepu priču enologa. On će vas povesti na svojevrsno vinsko putovanje, o poreklu i važnosti buradi, uticaju vremenskih uslova na berbu, pa sve do tehnika biodinamike i stvaranja organskih vina. Sam barik i degustaciona sala idealni su za ovakvu vrstu degustacije i edukacije.

dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (16)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (16)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (21)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (21)

Wellnes & SPA


Znamo da svi čekate detalje na temu spa centra. Nama je to uvek važno, međutim, ima dosta detalja koje moramo spomenuti kako bismo napravili uvertiru. A sa druge strane, treba lepo prezentovati storytelling koji je hotel pažljivo definisao, plus delikatan brending koji prati svaku stopu. Bonus ljubav za unikatno lokalno cveće koje krasi prostor, suncokreti su oplemenili prostor na svakom koraku.

Spa centar krasi unutrašnji, spoljašnji bazen, jacuzzi, ležaljke i sve premise za jedan ugodan letnji dan na povetarcu. Pauzu pravimo uz hladnu kafu ili tanjir voća, i pripremamo se za masažu grožđem. Šum vode daje dodatni relax momenat koji upotpunjuje kompletan utisak.

dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (3)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (28)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (14)

Mala dojava: Za dva meseca će pored hotela nići mini event prostor sa vinogradom i prilikom da se organizuje intiman događaj za do 40 zvanica. Srbiji treba više ovakvih koncepata, a do sada nikad nije dovoljno ovakve ponude. U pitanju je idealan odabir za parove, porodice s malom decom ili team building ekipe. Takođe je idealan za jedan pravi toskanski vikend u komšiluku, sa samo jednim ciljem koji savršeno opisuje ultimativni Cranberries hit. Tu je sve što nam je za ovaj vikend ideja: There was a game we used to play, we would hit the town on Friday night, stay in bed until Sunday, we used to be so free, we were living for the love we had, living not for reality.

dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (35)
dve kule prvi vinski hotel u srbiji nikola milovic (35)

Tekst i foto: Nikola Milović @nikmil79

Učitati još
Zatvori