Boutique hoteli koji se nalaze na našoj spring/summer ’24 travel listi
Boutique hoteli koji se nalaze na našoj spring/summer ’24 travel listi

Boutique hoteli koji se nalaze na našoj
spring/summer ’24 travel listi

Kako se praznici bliže, tako i travel bucket liste postaju sve duže i duže. U ovom periodu godine biramo mesta na koja želimo da idemo, i zapravo dolazimo do njih. Nakon što smo proveli 24H u Milanu i posetili gastro senzacije ove metropole, na trenutak fokusirali smo se na hotele. Ovog puta našu pažnju privukli su boutique hoteli. Njihov cozy vibe savršeno pristaje prolećnoj sezoni. S tim u vezi, predstavljamo vam boutique hotele koji se nalaze na našoj spring/summer ‘24 travel listi.

Boutique ideology

Za početak, hajde odmah da razjasnimo šta to čini ideologiju boutique hotela. Sama suština ovih hotela nalazi se u energiji kojoj prenose. Kada se nalazite u boutique hotelu, na neki način imate osećaj da ste kod kuće. Oni su manjih razmera te se veći fokus pružaju enterijeru i celokupnom cozy experience-u. Boutique hoteli uglavnom imaju do 100 soba i ne primaju anormni broj gostiju, u čijoj se srži nalazi home away from home. Na ovaj način, gosti dobijaju dosta prisniji experience.

The Agora hotel

Kako smo sada razjasnili u čemu je čar boutique hotela, našu prvu destinaciju obeležio je Kipar uz potpis Agora hotela. Toplo egejsko more, grčki melos, fenomenalna hrana i cozy ambijent čine samo jedan deo ovog experienca. Ovog puta našu mirnu luku pronašli smo u adult-only hotelu. Agora hotel svojom celokupnom pričom poručuje da on nije mesto na kome samo odsedamo na neko određeno vreme, već mesto na kom pripadamo. Pored cozy ambijenta, praćenim zemljanim tonovima, ovaj hotel nudi i nezaboravan boutique experience praćen fantastičnim koktelima.

Hotel Sanders

Agora odvela nas je na more praćeno grčkim melosom, dok se naše sledeće stajalište nalazi u dinamičnom gradu skandinavskog poluostrva. Naš #second boutique spot pronašli smo u Kopenhagenu i Sanders hotelu. Ono što nas je definitivno osvojilo na ovom putovanju bio je sam enterijer hotela. Inspirisan vintage stilom, Sanders hotel odiše dozom elegancije protkane kroz topli ambijent nešto hladnije destinacije. Bar ni ovog puta nismo izostavili s obzirom na to da a little party never killed nobody, te nas je ovaj hotel očarao svojom rooftoop sekcijom koja nudi raznovrsne matinee žurke.

Yazz collective

Nešto hladniji Kopenhagen uželeo nas je toplijeg vremena. U razgovoru s Kiprom, prisli smo do orijentalnog suseda koji poseduje isto toliko magičnu obalu. U potrazi za kristalnim morem naišli smo na takozvanu Tirkiznu obalu u sklopu Göcek-Fethiye regije. Prva asocijacija na Tursku često mogu piti all inclusive franšize čija ocena ide i do 10 zvezdica. Prepoznatljivi hoteli predstavljaju apsolutni favorit letovališta porodica sa decom. Od animatora i svedških stolova do dvadesetvoročasovnih barova, ovi hoteli predstavljaju apsolutni ugođaj.

Međutim, ukoliko volite Tirkiznu obalu, očarani ste njihovim specijalitetima i želite da je vidite u nekom drugom svetlu, we got your back. Ovog puta govorimo o Yazz Collective boutique hotelu koji donosi totalno drugaciji ugođaj. Pored jednako gostoprimljivog osoblja i kristalnog mora, Yazz Collective hotel u potpunosti je odvojen od grada te vam pruža potpunu relaksaciju van gradske buke i gužve. Ovaj luksuzni prostor u potpunosti je smešten u samoj srži prirode Turskog područja, te će vašem boravku na ovoj destinaciji praviti društvo i mnoštvo zivotunjskih vrsta.

Nakon našeg travel deep dive-a shvatili smo da će boutique hoteli uzeti apsolutno vođstvo ove sezone, te nas interesuje koji od ovih cozy oaza ćete posetiti prvi.

 

Učitati još
Zatvori