Belgrade summer edition: Evo koja mesta posećujemo ovog leta u prestonici
Belgrade summer edition: Evo koja mesta posećujemo ovog leta u prestonici

Belgrade summer edition: Evo koja mesta
posećujemo ovog leta u prestonici

Široka ponuda opcija za bilo koju priliku bila bi idealan epitet koji bismo mogli da pripišemo našem glavnom gradu. Bilo da preferirate intimnu atmosferu ili uživate u nezaboravnom izlasku s prijateljicama, Beograd je mesto za sve. Nedavno smo obavili jedan đir po Beogradu i popisali sva mesta koja su u kratkom vremenskom periodu pokupila prideve kultnih, a takođe smo otkrili i koje sve to koncerte ne smete propustiti do kraja 2024. godine. Sada, u susret zvaničnom početku leta, odlučili smo da saznamo koja su to mesta idealna za poznate beogradske vrućine i gde to možete provesti kvalitetno vreme sa svojom porodicom i prijateljima.

Beograd: Mesta kojima ćete provesti celo leto


Pređi preko

Pređi preko je ime idiličnog restorana prekoputa Zemunskog keja, u Borči. Do restorana se dolazi na pomalo nekonvencionalan način. Naime, da biste došli do Pređi preko, potrebno je da pozovete broj sa njihovog Instagram profila i čamac će ubrzo doći po vas. Restoran radi petkom, subotom i nedeljom, a postoji mogućnost zakupa prostora, tako da možete i nekoliko dana provesti okruženi predivnom prirodom.

Lokacija: Lazara Dokica 97, Borča

SavaSava concept

SavaSava concept je unikatno beogradsko mesto koje kombinuje vrhunski jelovnik i ljubav prema prirodi. Većina je ovaj restoran posetila u sklopu venčanja ili sličnih proslava, međutim, ova lokacija je pun pogodak ukoliko želite da se izdvojite od svakodnevne gužve. SavaSava restoran nastao je sa idejom da se svim ljubiteljima prirode, reke, vina i dobre hrane pruži jedno mesto gde će sve to pronaći.

Lokacija: Jocina Ada bb, Beograd

Daska&Veslo Beach bar

Kada zamislite leto, sigurno zamislite sebi na ležaljci kako pijete svoj omiljeni koktel i slušate dobru muziku. Upravo takvo iskustvo možete doživeti na splavu Daska&Veslo na Novom Beogradu. Slow living vibe doprinosi osećaju koji možda imamo kada odemo na Adu Bojanu, tako da će vam letnji doživljaj biti upotpunjen. Još jedna preporuka mora otići jelovniku – hrana je veoma ukusna i predstavlja idealan izbor nakon celodnevnog sunčanja.

Lokacija: Kej Oslobođenja bb, Beograd

Zornića kuća

Kultno mesto beogradskog odmora moralo je da se nađe na Journal summer turneji. Konaci, kamp i restoran etno-domaćinstva Zornića kuća nalaze se u selu Baćevac, sa nesvakidašnjim pogledom na Kosmaj s jedne strane i Lipovačke šume s druge. Celo domaćinstvo i svi njegovi sadržaji nude vam idealnu priliku da se odmorite od svakodnevnih obaveza i svakodnevne beogradske gužve.

Lokacija: Živorada Jankovića 13, Baćevac, Beograd

Ada safari

I, za kraj, moramo spomenuti mesto za koje su svi Beograđano već čuli. Ada Safari je prirodno jezero na poluostrvu Ada Ciganlija, u blizini donjeg špica, između reke Save i Čukaričkog rukavca, na 5 km od strogog centra Beograda. Ovo mesto je idealno za ljubitelje prirode, a pogotovo životinja. U okviru kompleksa Ada Safari nalazi se jezero za sportski ribolov, restoran sa domaćim specijalitetima, besplatnim parkićem za decu i velikim baštama, team building park, kao i mnoštvo slobodno puštenih životinja.

Lokacija: Ada Safari, Beograd

Učitati još
Zatvori