Pronašli smo Harry Potter koktel bar u Beču koji izgleda magično
Pronašli smo Harry Potter koktel bar u Beču koji izgleda magično

Pronašli smo Harry Potter koktel bar u
Beču koji izgleda magično

Prestolnicu Austrije većina ljudi posećuje u doba Adventa, doba božićnih sajmova i šarenih ukrasa. Ako pak niste ljubitelj takvih događanja, Beč vas veroatno asocira na istoriju, istorijske spomenike i muzeje. Međutim mnogo je drugih razloga zašto ovaj grad postiti tokom čitave godine.

Razlog više da posetite Beč

Beč je vekovima poznat kao grad muzike u kom ćete pronaći impresivne operske kuće i klasične muzičke prostore. Osim toga on je i simbol prefinjenosti, uživanja i moći u isto vreme. Istorijska previranja i filozofija Habsburgovaca utkana je u svaku poru ovog grada. Ona se tako uspešno stopila s modernim vremenima i globalističkim tokovima. Zbog svega toga austrijska prestonica danas predstavlja jednu od najpoželjnijih svetskih turističkih destinacija, ali i jedno od najpoželjnijih mesta za život.

Osim što privlači svojim kulturnim i istorijskim znamenitostima, mamac je za turiste i zbog primamljive gastronomske ponude i niza odličnih barova i hotela. Arhitektura, istorija, noćni život i brojne lokacije sa očaravajućim pogledom na grad. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih često poželimo da se vratimo u austrijsku prestonicu.

Tematski Harry Potter koktel bar – Devet i tri četvrtine

Međutim, sada smo pronašli i razlog više koji će razveseliti ljubitelje magije i čarobnjaštva. Možda ste kao mali maštali o pismu iz Hogwartsa, koje sova još uvijek nije donela. Kako god bilo, pronašli smo prihvatljivu zamenu za dozu magičnosti.

Naime, tematski Harry Potter koktel bar pod nazivom Devet i tri četvrtine (NeundreiViertel) smestio se upravo u Beču u kom ćete se barem na tren osećati kao da se nalazite u Hogwartsu. Svoje tajnovito mesto pronašao je na adresi Karlsplatz 2, a svojim posetiocima nudi sve ono o čemu smo kao veliki ljubitelji ove franšize sanjali.

Svojim uređenjem i detaljima poput lebdećih sveća i tematskog menija podseća na filmski set o malom čarobnjaku uz kojeg smo odrasli. Već na samom uslasku osetićete tu posebnu atmosferu, a ovde ćete imati prilike da uživate i u neobičnim ”čarobnim” koktelima raznih vrsta.

Kako izgleda, možete pogledati u nastavku. Verujemo da će vam se sledeći put kada posetite Beč ovaj koktel bar naći na listi kako bi barem malo predahnuli od razgledanja i uživali u posebnoj atmosferi. Imajte i na umu da svoje mesto morate rezervirati na vreme.

Učitati još
Zatvori