Nova mesta u Beogradu vredna pažnje
Nova mesta u Beogradu vredna pažnje

Nova mesta u Beogradu vredna pažnje

Svakim danom sve smo bliže da i zvanično dočekamo jesen. Ugostitelji u Beogradu kao da su čitavo leto posvetili konceptualnim i idejnim rešenjima te je novih lokala u poslednjih nekoliko nedelja u gradu sve više. Odlučili smo da se ograničimo na ona koja su po našem mišljenju, vredna pažnje. Pred sam početak indoor ugostiteljske sezone izdvojimo tri mesta.

Ruke

Ekipa ruku iz Zaokreta u Cetinjskoj odlučila je da proširi dobru zabavu u Beogradu te su otvorili novo mesto Ruke u ulici Žorža Klemansoa 29. U jednom od naših viked predloga, uvrstili smo i samo otvaranje ovog novog mesta. Kako smo i sami bili na licu mesta donosimo izveštaj o provodu. Prvi utisak je da Ruke definitivno imaju potencijal da postanu novo omiljeno mesto za noćni život Beograđana. Da li će uspeti da nadmaše Zaokret koji trenutno važi za kultno mesto za okupljanje mladih alternativnih grupa, ostaje nam da vidimo. Fokusirali su se na kvalitetan izbor renomiranih brendova kada je reč o izboru pića. U to ime savetujemo da isprobate njihove koktele. Ukoliko ste ljubitelj Kabinet pivare, Ruke su u ovom slučaju nepogrešiv izbor. Kako su naveli, sam prostor imaće i ponudu polovnih ploča. Ovaj poduhvat se već pokazao kao dobrodošao u Beogradu, te verujemo da će i u ovom slučaju privući mnoge. Za samo nekoliko dana od otvaranja skoro svaki mladi, alternativni Beograđanin čuo je za ovo mesto. Mi vam preporučujemo da sledeće „zagrevanje“ pred noćni izlazak započnete upravo ovde.

Bife Bar

Na drugom spratu „čudne“ zgrade, na adresi Maršala Birjuzova 2-4 otvorio se novi bar, Bife bar. Ovo je definitivno koncept koji Beograđani do sada nisu imali prilike da vide. Bife bar na alternativan način pokušava da iskoristi motive koji nas vezuju za period Jugoslavije kombinujući sve sa savremenim tokovima. I verujte nam, uspeli su u tome. Enterijer će vas definitivno vratiti kroz vreme, a autentična kuhinja podsetiti na period odrastanja, dok će vas ponuda pića navesti da se osećate kao kod kuće. Sve ovo verujemo i jeste bio cilj vlasnika novog Bife bara. Uz odčine setove Beogradskih DJ-eva raznovrstan provod je zagarantovan. Po odlasku poručite njihove autentične Bife likere koji se služe u unučićima. Specifičnih ukusa i jedinstvene mešavine koju su doveli do savršenstva. Hrana je tradicionalna ili kako bismo još mogli da je okarakterišemo, domaća. Nakon aperitiva, dobre kuhinje i autentičnog enterijera poželećete da ostanete satima.

Mali prag

Mali prag je kafe bar u nastajanju koji se nalazi u, po našem mišljenju, jednoj od najlepših ulica u Beogradu na Savskom Vencu. Na adresi Kraljice Natalije 50 i na njihovom pragu, mesto će svojim posetiocima moći da ponudi potpuno drugačiji koncept ispijanja kafe. Beograđani su do sada uspeli samo da primete da se u njihovom kraju priprema „nešto novo“, a na samom Instagram nalogu lokala sa nestrpljenjem u komentarima iščekuju otvaranje. Otvaranje Malog praga je sve bliže, te oni koji bi svoje prvo piće želeli da isprobaju na baš na samom pragu lokala moraju da strahuju da li će u tome uspeti pre nego što dođe hladnije vreme. Brojimo sitno do malog praga koji je izazvao puno pažnje. Kao i uvek do sada vidimo se na otvaranju.

Učitati još
Zatvori