Beogradski DJ Alexandra Marr preporučuje tri mix-a kojima ispraća leto
Beogradski DJ Alexandra Marr preporučuje tri mix-a kojima ispraća leto

Beogradski DJ Alexandra Marr preporučuje
tri mix-a kojima ispraća leto

Aleksandra Marčić je rođena u Srbiji ali trenutno živi i radi u Beču. Gradu koji definitivno, poput Beograda ima jedinstvenu i posve drugačiju underground kulturno-umetničku scenu. Više od dve godine Aleksandra je stalni rezident na beogradsko-berlinskom radiju d59b. Poput drugih mladih DJ-eva koji su do sada imali prilike da budu deo ove naše rubrike, i ona je deo domaće DJ scene, a njen doprinos radiju kao i angažman su i više nego prepoznatljivi domaćoj publici. Tako je njen izbor muzike, kao i kod ostalih rezidenata, na neki način njen lični pečat. Pored popularnog radija d59b, ona je i rezident na eksperimentalnom HKCR – Hong Kong Community Radiju u Hong Kongu. Ovo iskustvo je verovatno, po našem mišljenju, imalo velikog uticaja kada je reč o njenim selekcijama koje su, što je duže na oba radija, muzički sve zrelije.

Rame uz rame sa velikim imenima

Njen muzički odabir definitivno prkosi lakoj kategorizaciji. Istraživački i skladani, Aleksandra svojim izborom pokazuje svoj izuzetan senzibilitet i težnju ka harmoniji i ambijentu. Mix-evi koje kreira uvode u naizgled različite muzičke stilove iz kojih proizlazi nešto poput intimnog dijaloga. Aleksandrin zaštitni znak je njena jedinstvena sposobnost da premosti granicu između uplifting i melanholcinih melodija. Ujedno, uvek tražeći soulfullness na mestima gde bi malo ko mogao očekivati ​​da će ga pronaći.

Sa svojim kolektivom Manifest, koji reprezent je ritmične elektonske muzike u Beču kao DJ imala je priliku da nastupa sa nekim od najcenjenih imena na muzičkoj sceni. Među njima su, Hunee, brazilski selektor Millosa Kaisera, italijanski stelar duo Eternal Love, ali i australijske disko legende CC:Disco.

Nova rezidencija na amsterdamskom radiju

Ovog meseca ljubitelji elektronskog zvuka imaće priliku da uživaju u slušanju njene autorske emisije Tickle Point na radiju d59b koja će se emitovati od 8. septembra. Predlažemo da ispratite emisiju na radiju ukoliko ste fan downtempo, eclectic, synth, experimental, beats i street soul žanrova.

Ukoliko nakon njenog muzičkog odabira za naš portal odlučite da Aleksandra postane jedan od onih DJ-eva sa kojima možete da se povežete na svim muzičkim nivoima imamo odličnu vest. Od 29. septembra Aleksandra započinje i svoju novu rezidenciju na amsterdamskom radiju TNP – Tempo Não Pára. Slobodno možemo da kažemo da će njeni setovi, gde god da odlučite da ih poslušate, postati definicija pažljive selekcije i jasne komunikacije za DJ pultom po čemu smatramo da se Aleksandra ističe.

Vreme je da vas prepustimo njenoj selekciji i onima koji se po prvi put upoznaju sa njenim muzičkim ukusom opravdamo sve izrečeno. Za razliku od ostalih, Aleksandra je svoja tri mix-a selektovala kao ona idealna za poslednji muzički pozdrav letu.

Stay tuned…

Alexandra Marr // chooses:

Leto se bliži kraju i u to ime moja selekcija od tri omiljena mix-a su ujedno i kao odpozdrav istom. Sama selekcija po sebi je storytelling koji se ne da ukalupiti u žanr nego se više suptilno akcentuje određeni mood pa tako prvi mix podseća na euforiju leta, drugi asocira na jednu lenju nedelju provedenu sa dragom osobom a treći sa svojim melodisjkim smenama priprema za predstojeću smenu godišnjeg doba.

 

Millos Kaiser – Gop Tun Festival 2022

Posvećenost Millosa Kaisera otkrivanju i slavljenju neverovatno raznovrsne muzike njegovog rodnog Brazila je u centru svega što radi. Ovaj set, snimljen tokom Gop Tun Festivala u Sao Paulu je sjajan primer playfull pristupa u puštanju muzike. Jedan vrsni poznavlac muzike istovremeno ne zazire da pusti editovane verzije poznatih hitova i time zapali dancefloor. Ove numere će vas zasigurno transportovati u euforičnu brazilsku noć.

M August – Shades of Love

 

Michael August, neverovat no talentovani selektor iz Njujorka i osoba koja stoji iza YouTube kanala FUNYONS. Predstavlja nam, kako samo ime mix-a nagoveštava, zbirku ljubavnih pesama sa upbeat preokretom u drugoj polovini. Soul, jazz, downtempo su samo neke od stanica na ovom mix-u.

Subtle Currents – Brandon McMahon

Brandon McMahon je online arhivista i DJ/kolekcionar ploča koji živi u Arizoni. Svojom selekcijom naginje opskurnim i retkim pločama, uglavnom sakupljajući AOR/soft rock/folk LP i 45-e od ranih sedamdesetih do osamdesetih godina. Kako i sam naglašava, ovaj mix je spoj nekoliko letnjih-sparnih melodija kojima je u poslednje vreme opsednut.


Ispraćaj leta i živo na 20/44

Nadamo se da ste, nakon preslušanih predloga stekli uvid u Aleksandrin muzički ukus, te da je uspela da vas zaista konektuje sa svim emocijama koje budi kraj leta. U slučaju da ste uživali koliko i mi, a verujemo da jeste, ostavljamo vas da uživate i u njenim mix-evima i upečatljivom muzičkom storytelling-u.

Za kraj, tu je i najava njenog giga na 20/44 gde će, pred sam kraj leta, nastupiti zajedno sa lokalnom podrškom koju će činiti Philie P, Little Lu i DJ Mihajlo u Beogradu 22. septembra. Mi vas očekujemo tamo.

Ivana Gelic / Nervig10

Foto: Privatna arhiva

Učitati još
Zatvori