Lacoste tim podelio ilustraciju srpskog umetnika u znak podrške Novaku Đokoviću
Lacoste tim podelio ilustraciju srpskog umetnika u znak podrške Novaku Đokoviću

Lacoste tim podelio ilustraciju srpskog umetnika u znak podrške Novaku Đokoviću

U eri društvenih mreža real time marketing je najjače oruđe brendova i način da svoje pratioce povežu sa aktuelnostima.

Novak Đoković, zvanično najbolji sportista sveta, i tim njegovog sponzorskog brenda Lacoste godinama neguju odnos pun poštovanja. Upravo zbog toga nije nas iznenadila njihova sjajna (i brza) reakcija na ilustraciju ranjenog krokodila koja je postala viralna, a iza koje stoji srpski grafički dizajner i član “Njuz Net” ekipe Miroslav Vujović – Graforidža.

Get well soon 

Novak se pre par dana, dok se takmičio u okviru turnira Roland Garros, povredio u toku meča. Nakon detaljnih pregleda on i njegov tim doneli su odluku da se prvi teniser sveta povuče sa turnira, a u roku od 24 sata u Parizu je odrađena i operacija kolena od koje se Novak uspešno oporavlja. Uprkos činjenici da će ovo dosta uticati na njegov dalji plasman i poziciju na ATP listi ovo je jedina ispravna odluka, kako bi daljim igranjem Novak još više ugrozio svoju fizičku spremnost i intezivirao stepen povrede.

Miroslav Vujović, poznatiji pod pseudonimom Graforidža, na svom Instagram nalogu podelio je ilistraciju krokodila sa zavojem na nozi, koju je video i Thierry Guibert, CEO Lacoste grupacije. U roku od par sati doneta je odluka da se ova ilustracija podeli i na zvaničnom Lacoste Instagram profilu, uz želje za brz oporavak najboljeg tenisera sveta.

Ovaj gest je sjajan marketinški potez ali istovremeno i znak izrazitog poštovanja koje ljudi sa vrha Lacoste tima imaju prema Novaku Đokoviću.

Limitirana kolekcija na pomolu?

Reakcije na ovu ilustraciju su zaista bile sjajne, te su pratioci u komentarima postavljali pitanja da li je moguća mini kapsulna kolekcija na kojoj će originalan logo zameniti upravo ova verzija srpskog grafičkog dizajnera.

Miroslav je u komentaru ispod fotografije već ponudio svoje usluge uz poruku da su crteži – spremni. Bilo kako bilo, zaista lep i human gest od strane Novakovih glavnih “on court” sponzora.

Foto: Instagram / @lacoste    

@graforidza

Učitati još
Zatvori