Julien Sebbag – jedan od naših omiljenih food blogera
Julien Sebbag – jedan od naših omiljenih food blogera

Julien Sebbag – jedan od naših
omiljenih food blogera

Jedan od načina da se dobro zabavite, naučite novi kulinarski trik i obezbedite sebi određen nivo zabave jeste da se inspirišete putem specifičnih Instagram food blogera i kuvara. Jedan od mnogobrojnih koji je uspeo da privuče našu pažnju jeste Julien Sebbag. Julien je poreklom iz Pariza a njegov put ka gastronomskim vodama bio je posve drugačiji nego što biste očekivali. Kako je Pariz definitivno prestonica kulture i umetnosti u Evropi, tako je i mladi pariski dečak prvenstveno bio zaljubljen u savremenu umetnost. Nakon završenih studija, Julien otkriva ljubav prema umetnosti pripremanja i serviranja hrane. Ukoliko nas pitate, ove dve stvari su i te kako usko povezane. Kao i svaki početak i njegov je bio pun uspona i padova, no veoma mlad, Julien je uspeo da u svojim dvadesetim godinama postane prepoznatljiv kuvar. Imao je tu čast da radi kao šef mnogobrojnih pretsižnih restorana u Evropi. Njegov talenat kasnije će prepoznati mnogobrojne uticajne ličnosti za koje će raditi kao privatni kuvar. Nakon dosta godina u poslu, Julien će otvoriti niz različitih restorana i restorana brze hrane. Trenutno, važi za jednog od kuvara o kojima se najviše priča. 

Mi vam donosimo tri razloga zbog kojih bi trebalo da se upoznate sa njegovim likom i delom.

// Sa hranom se treba šaliti

Nakon što je uspeo da izgradi ime kada je reč o kulinarskom svetu, mladi Julien Sebbag posvetio se i svojim društvenim mrežama. Tako je počeo da važi za jedne od onih blogera koji nisu samo inovativni kada je reč o receptima. Njegova specifična, pozitivna energija i video recepti u kojima, pored inovativnih recepata možete da dobijete i odličan duhovit i zabavan sadržaj. Kreativnost u kulinarstvu, je naravno prva i primarna stvar. No, uz čašicu humora sve je mnogo ukusnije, složićete se.

// Spajanje nespojivog

Pored toga što u svojim receptima koristi sastojke koje sami nikada ne biste ni pomislili da bi trebalo spojiti, Julien isto radi i u svom životu. Kao kuvar koji se odlično razume u mediteranske recepte, a iste najviše voli i da priprema. On je ujedno sušta suprotnost kuvarima sa mediterana. Veoma specifičan u odabiru knjiga koje čita, načina oblačenja, ali i hobija koje bira. Ovaj kuvar može vam pružiti uvid u nove, zdrave recepte iz čitavog sveta, ali i inspirisati na druge načine. Njegova svestranost nas navodi da i sami probijamo granice, ali spajamo nespojivo. Kako u gastronomskom smislu, tako i u realnom životnom.

// Gastronomija i moda ujedinjeni

Ukoliko ste ljubitelj modnih trendova i gastronomije, evo osobe koja oba spaja u jednom. Nakon što posetite njegove društvene mreže, primetićete da se pored nesvakidašnjih, zdravih recepata, Julian posvećuje i modnim trendovima. Kako i ne bi kada stiže iz grada koji je iznedrio najveće modne brendove? U svakom slučaju, na jednom postu možete ga videti potpuno odevenog u Gucci, dok na drugom priprema salatu sa belim francuskim sirom, kavijarom i trešnjama. Da, zvuči kao potpuno „rasulo“, sve dok ne shvatite da je zapravo moguće.

Verujemo da su ova tri razloga, ili bar jedan od njih, bili dovoljni da poželite da zapratite ovog mladog, talentovanog kuvara. Njegov nalog @juliensebbag već broji preko tristapedeset hiljada pratilaca. Mi vam savetujemo da zapratite i ostale njegove naloge. Kao vlasnik tri restorana i brenda nakita, verujemo da će, ukoliko ste i sami u nekoj od ove dve industrije i ovi njegovi profili biti inspirativni.

Foto: Instagram // @juliensebbag

Učitati još
Zatvori