![Julien Sebbag – jedan od naših omiljenih food blogera](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_360239733_1438717570195117_7346425718629342555_n_1080.jpg)
![Julien Sebbag – jedan od naših omiljenih food blogera](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Collage-Maker-03-Aug-2023-07-37-PM-6099.jpg)
Jedan od načina da se dobro zabavite, naučite novi kulinarski trik i obezbedite sebi određen nivo zabave jeste da se inspirišete putem specifičnih Instagram food blogera i kuvara. Jedan od mnogobrojnih koji je uspeo da privuče našu pažnju jeste Julien Sebbag. Julien je poreklom iz Pariza a njegov put ka gastronomskim vodama bio je posve drugačiji nego što biste očekivali. Kako je Pariz definitivno prestonica kulture i umetnosti u Evropi, tako je i mladi pariski dečak prvenstveno bio zaljubljen u savremenu umetnost. Nakon završenih studija, Julien otkriva ljubav prema umetnosti pripremanja i serviranja hrane. Ukoliko nas pitate, ove dve stvari su i te kako usko povezane. Kao i svaki početak i njegov je bio pun uspona i padova, no veoma mlad, Julien je uspeo da u svojim dvadesetim godinama postane prepoznatljiv kuvar. Imao je tu čast da radi kao šef mnogobrojnih pretsižnih restorana u Evropi. Njegov talenat kasnije će prepoznati mnogobrojne uticajne ličnosti za koje će raditi kao privatni kuvar. Nakon dosta godina u poslu, Julien će otvoriti niz različitih restorana i restorana brze hrane. Trenutno, važi za jednog od kuvara o kojima se najviše priča.
Mi vam donosimo tri razloga zbog kojih bi trebalo da se upoznate sa njegovim likom i delom.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_312813383_212312977801575_6373853398182836160_n_1080-768x960.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_312931806_785164592586755_8368899668653424467_n_1080-768x960.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_312830419_1137143947162595_2502893590370205567_n_1080.jpg)
// Sa hranom se treba šaliti
Nakon što je uspeo da izgradi ime kada je reč o kulinarskom svetu, mladi Julien Sebbag posvetio se i svojim društvenim mrežama. Tako je počeo da važi za jedne od onih blogera koji nisu samo inovativni kada je reč o receptima. Njegova specifična, pozitivna energija i video recepti u kojima, pored inovativnih recepata možete da dobijete i odličan duhovit i zabavan sadržaj. Kreativnost u kulinarstvu, je naravno prva i primarna stvar. No, uz čašicu humora sve je mnogo ukusnije, složićete se.
// Spajanje nespojivog
Pored toga što u svojim receptima koristi sastojke koje sami nikada ne biste ni pomislili da bi trebalo spojiti, Julien isto radi i u svom životu. Kao kuvar koji se odlično razume u mediteranske recepte, a iste najviše voli i da priprema. On je ujedno sušta suprotnost kuvarima sa mediterana. Veoma specifičan u odabiru knjiga koje čita, načina oblačenja, ali i hobija koje bira. Ovaj kuvar može vam pružiti uvid u nove, zdrave recepte iz čitavog sveta, ali i inspirisati na druge načine. Njegova svestranost nas navodi da i sami probijamo granice, ali spajamo nespojivo. Kako u gastronomskom smislu, tako i u realnom životnom.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_305234062_466100388770612_7934713733786358146_n_1080-768x960.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_305186912_399969415552473_4991726340834102910_n_1080-768x960.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_305378681_444125487514331_1922741160490169011_n_1080.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_281158530_711240896669309_1772527211067606901_n_1080-768x960.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_278060304_310675364511973_8349899509312998627_n_1080-768x960.jpg)
// Gastronomija i moda ujedinjeni
Ukoliko ste ljubitelj modnih trendova i gastronomije, evo osobe koja oba spaja u jednom. Nakon što posetite njegove društvene mreže, primetićete da se pored nesvakidašnjih, zdravih recepata, Julian posvećuje i modnim trendovima. Kako i ne bi kada stiže iz grada koji je iznedrio najveće modne brendove? U svakom slučaju, na jednom postu možete ga videti potpuno odevenog u Gucci, dok na drugom priprema salatu sa belim francuskim sirom, kavijarom i trešnjama. Da, zvuči kao potpuno „rasulo“, sve dok ne shvatite da je zapravo moguće.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_360841452_826415222261890_1234800272457333303_n_1080-768x955.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_360239733_1438717570195117_7346425718629342555_n_1080-768x884.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_102689826_853656598458824_9186723260559036915_n_1080.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_337182489_1230030314550189_2893166495471645747_n_1080-768x960.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/08/Snapinsta.app_337182086_6697919846904818_1808560739149822587_n_1080-1-768x960.jpg)
Verujemo da su ova tri razloga, ili bar jedan od njih, bili dovoljni da poželite da zapratite ovog mladog, talentovanog kuvara. Njegov nalog @juliensebbag već broji preko tristapedeset hiljada pratilaca. Mi vam savetujemo da zapratite i ostale njegove naloge. Kao vlasnik tri restorana i brenda nakita, verujemo da će, ukoliko ste i sami u nekoj od ove dve industrije i ovi njegovi profili biti inspirativni.
Foto: Instagram // @juliensebbag