Zašto je Iris Law, ćerka Judea Lawa, jedina “nepo baby” koju pratimo?
Zašto je Iris Law, ćerka Judea Lawa, jedina “nepo baby” koju pratimo?

Zašto je Iris Law, ćerka Judea Lawa, jedina
“nepo baby” koju pratimo?

Ako vas neko slovi sa nepo baby ovih dana, onda verovatno niste njihova najomiljenija osoba na svetu. Termin, koji označava „bebu nepotizma“ internet kultura iskoristila je da kritički obeleži svako holivudsko čedo koje je slavu steklo ne svojim zaslugama koliko oslanjanjem na minuli rad svojih roditelja. Iris Law jedna je takva „beba“ – nastala kao plod ljubavi Judea Lawa i Sadie Frost, para engleski glumaca.

Pa ipak, iako su mnoga deca nepotizma u Holivudu stavljena pred ruglo javnosti, Iris svakim danom dobija sve više pažnje i ljubavi, barem na društvenim mrežama čiji korisnici, uostalom, i jesu jedini dželati u ovoj prilici. Zašto je tako, pokušali smo da shvatimo.

Iako joj je zvanična vokacija modela, čini se da Iris svojim profesionalnim podvizima zavređuje najmanje pažnje. Da li je konkurencija drugih nepo beba u ovoj industriji prevelika, a Iris nedovoljno pasionirana kako bi postigla veće uspehe, teško je reći. Modne kampanje sa njenim likom ne izostaju, pa ipak, većina pratilaca na njenom je profilu iz drugih razloga.

Da bismo razumeli koji su to razlozi, umesto da posetimo njen Instagram profil, Iris Law ćemo najbolje „upoznati“ kroz sadržaje koje deli na društvenoj mreži TikTok. Upravo ovde je i stekla širu publiku, kada je kroz kratke video formate počela da deli isečke iz svakodnevnog života. Bilo da se radi o pripremi neobičnih kolačića sa lavandom, kokica sa različitim neočekivanim sastojcima ili matcha latte-a, Iris je svojim životnim stilom postala inspiracija mnogima. Nenamećući svoje poreklo, autentičnim pristupom uspela je da stekne poverenje milionskih pratilaca, kojima – gle čuda – prvi put u istoriji savremene internet (i kensl) kulture, nije važno ko su roditelji.

Foto: Instagram (@irislaw), TikTok (@irislaw)

Učitati još
Zatvori