Weekend escape: Nikola Milović nas vodi u novootvoreni BIOGOR wellness & spa
Weekend escape: Nikola Milović nas vodi u novootvoreni BIOGOR wellness & spa

Weekend escape: Nikola Milović nas vodi u novootvoreni BIOGOR wellness & spa

Proleće je stiglo, sve pupi, vrbopuc u jeku. Iako imamo osećaj da novi hotelski kompleksi niču širom regiona, retko se desi da nam privuče pažnju nešto što zaista napravi razliku – toliku da je skoro nemoguće naći slobodno mesto. Sa razlogom.

Smešten na dva sata lagane vožnje od prestonice, novi dragulj turističke ponude Srbije, hotel BIOGOR, nikao je tiho na skrivenom mestu, dovoljno ušuškanom za potpuni mir, reset, sa ciljem da se zaborave sve nedeljne zavrzlame, i provede vikend u prirodi. Kad kažemo prirodi, zaista se na ovom mestu možete prepustiti čarima BIO(sa) i GOR(e). Pažljivo smešten u dolini, nadomak jezerceta na kome je pravo osveženje videti sportske ribolovce, tik uz ribnjak sa svežom pastrmkom i nadomak crkve koja zaokružuje priču da u časovima dokolice ispunite svoje vreme.

DOKOLICA na max

Dokolica je ono što je ovde imperativ, prepuštanje neprepuštanju, ostaviti telefon u sobi i zaputiti se u spa. Upravo je to ono što je srce ovog hotela. Termalna voda 36C, pregršt opcija za odrasle i mališane. Doslovno poželite da ne izađete ceo dan iz ovog unikatnog koncepta. Mada, izaći napolje značilo bi prepustiti se uživanju u spoljašnjem bazenu. E, to je prava čar, topla voda, u ovom pitoresknom okruženju, Instagram i wellbeing friendly. Kao trešnica na ovoj torti je poseban deo uzidan u zemlju gde iz spa, tepidariuma, relaks sobe ili jakuzzija.

DE(L)O prirode

Sam koncept hotela je u suštini posvećen kontaktu s prirodom. Arhitekte su koristile tople tonove, drvo i kamen koji preovlađuju i prave savršenu celinu sa okolinom. Delikatno i nenametljivo uređen lobi, sa par sekcija i lounge kutaka koji su savršeno pozicionirani za popodnevnu kafu i knjigu. I baš je super što pored nema ničega što može odvući vašu pažnju. Ničega što bi vas odvuklo od ovog objekta, ni prodavnice ni igraonica, jer upravo je potpuni mir ono po šta dolaze gosti ovog hotela.

Poznavajući ekipu koja se brine o kuhinji i gastronomskim delicijama, očekujemo da će tek sada uslediti doživljaj za nepca koji ovaj objekat zaslužuje. Da li dan započinjete sa poparom, nastavljate sa butkicom ili svežom pastrmkom a završavate sa zapečenom palačinkom, gastro deo će upotpuniti vaš kompletan doživaljaj. Takođe, verujemo da će lepo vreme doneti pregršt prilika da se ekipa Biogora razmaše idejama u vidu piknika ili ručka na otvorenom, jer ovaj proizvod vapi za takvim aktivnostima. Kao poseban doživljaj, u blizini se nalazi manastir Ravanica, kolevka našeg nasleđa, i to na samo 10o metara od hotela gde morate svratiti u dolasku ili povratku. U blizini se nalazi i Muzelj ugljarstva i Sisevac terme koje svakako vredi obići.

Bonus savet: Samo prepuštanje čarima smeštaja, sa balkonima koje poseduje svaka soba, tepihu mekanom kao duša, doručkom u krevetu, naprosto svaki deo hotela je takav da vas relaksira i samo posvećivanje sebi, svojim mislima, vazduhu i miru koji vas okružuje, je nešto što nema cenu. Neka digne ruku neko kome ovakav produženi vikend nije potreban. Koliko sada. Koliko odmah.

Tekst i foto: Nikola Milović @nikmil79

Učitati još
Zatvori