Kafeterije koje do sada možda niste imali prilike da posetite
Kafeterije koje do sada možda niste imali prilike da posetite

Kafeterije koje do sada možda niste
imali prilike da posetite

Najpopularnije kafeterije su u većini slučajeva uvek zauzete do poslednjeg mesta.

Upravo ta česta pojava nas je navela na to da potražimo i posetimo kafeterije koje su manje popularne ali podjednako kvalitetne.

Mesta koja smo izdvojili vas verovatno neće izneveriti kada je reč o mirnom ambijentu ali i slobodnom mestu za vas i vaše prijatelje.

// Kofilin //

Kofilin je ruski brend kafeterija koji je prvenstveno otvoren u St.Peterburgu. Od decembra prošle godine otvorili su svoju prvu kafeteriju u Srbiji na adresi Cara Dušana 29 na Dorćolu.

Njihov meni je nešto drugačiji od onoga na šta smo do sada navikli, te u ovoj kafeteriji možete pronaći kvalitetan milkshake, specifičan i mekan kolač od sira, ali i kvalitetan matcha late.

Ukoliko odlučite da ih posetite, preporučujemo vam da pored dobre kafe koja vas tamo očekuje, obavezno probate i gore pomenuti kolač od sira uz koji možete da odaberete i prilog od čokolade, karamele, pavlake i kondenzovanog mleka.

Ono što pri našoj sledećoj poseti planiramo da probamo jesu i specifični tostovi. Trenutno u ponudi imaju dve vrste tosta, Italijan: rukola, čeri paradajz, mocarela, masline, pesto, balzamiko; kao i Humus: humus, čeri, kiseli krastavčići, sušeni beli luk, peršun i maslinovo ulje.

Kofilin vam nudi lep meni, odličnu kafu ali i miran i lep ambijent.

// Bukmarker //

Bukmarker kafeterije nalaze se na tri adrese u Beogradu: Knez Mihailova 48, Kralja Milana 48 i TC Galerija.

Ako se uzme u obzir da se ova kafeterija nalazi na čak tri mesta u Beogradu, moguće je da ste imali prilike već da ih posetite. Na našem spisku nalaze se zbog toga što smo do sada tamo uvek uspevali da nađemo slobodno mesto, a sama ponuda i ambijent su zaista prijatni na sva tri mesta.

Bukmarker kafeterija nalazi se unutar Delfi knjižara te ste pored dobre kafe okruženi i dobrim knjigama koje usput možete istražiti.

Ukoliko pored kafe, knjiga i mirnog ambijenta volite i dobre poslastice, neka Bukmarker knjižara bude vaša obavezna sledeća stanica na mapi kafeterija u našoj prestonici.

 

// Z R N O //

Veoma interesantno i primamljivo mesto za sve vlasnike pasa, uživaoce u kafi i enterijeru jeste upravo kafeterija Zrno.

Kafeterija se nalazi na adresi Bulevar Patrijarha Pavla 8a u Novom Sadu. Sve različite vrste arabika kafe možete pronaći na ovoj adresi, a Zrno je takođe jedna od kafeterija u kojima možete da pronađete svoj mir.

Kako je zima još uvek tu, predlažemo vam da probate i njihovu jedinstvenu toplu čokoladu, ukrašenu poput onih iz američkih filmova.

Enterijer ove kafeterije je zaista minimalističan i fotogeničan što takođe može biti veliki plus za one koji vole da budu u modernom okruženju.

Zrno je mesto koje možemo da vam predložimo bez straha da li će vam se dopasti sveukupni doživljaj.

Više tekstova na temu kafeterija pronađite ovde.

Foto: Unsplash: Matea Brajdić, Instagram: @bukmarker.kafeterija, @zrna_kafeterija, @kofilin.beograd.

Učitati još
Zatvori