![Zimski kolač od jabuka](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/02/Collage-Maker-05-Feb-2023-06.34-PM.jpg)
![Zimski kolač od jabuka](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/02/Collage-Maker-05-Feb-2023-06.32-PM.jpg)
Hajde da u samom startu budemo iskreni. Kada ste poslednji put jeli dobar kolač od jabuka? Pri samoj pomisli na ovaj dezert rađa nam se potreba da ga odmah i pripremimo.
Zbog tog, iskoristite priliku i ovo hladnije vreme koje provodimo u kući, začinite ovom ukusnom poslasticom.
Neka vaš dom zamiriše na kolač od jabuka i omiljeni čaj ili kafu.
P.s. Priprema je nikada lakša!
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/02/pexels-roman-odintsov-5836525-1080x1440.jpg)
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/02/pexels-charlotte-may-5946616-1080x1620.jpg)
Sastojci:
650 g jabuka
120 g putera (ostaviti na sobnoj temperaturi da malo omekša)
100 g šećera
200 g brašna
3 jaja
1 kesica vanilin šećera
1,5 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sitno naribane limunove kore
0,5 kašičice cimeta
Priprema:
U činiji pomešajte puter i šećer. Zatim polako i postepeno umešajte jaja, a onda dodajte i limunovu koricu, kašiku vode i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte kako biste dobili jednoličnu i glatku smesu.
Okrugli pleh podmažite puterom i obložite papirom za pečenje. U njega sipajte pripremljeno testo i ravnomerno ga rasporedite po celoj površini.
Jabuke operite, osušite i očistite. Isecite ih na kriške i pospite cimetom, pa ih rasporedite po već pripremljenom testu.
Pecite oko 30 – 40 minuta na temperaturi od 180°C.
Kada je kolač ispečen, sačekajte da se prohladi. Po želji pospite šećer u prahu poslužite.
Originalno se služi uz kuglu sladoleda od vanile.
Uživajte!
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/02/pexels-spencer-davis-4340676-1080x1350.jpg)
Više recepata pronađite na našem sajtu klikom na link.
Foto: Pexels.