Zimski kolač od jabuka
Zimski kolač od jabuka

Zimski kolač od jabuka

Hajde da u samom startu budemo iskreni. Kada ste poslednji put jeli dobar kolač od jabuka? Pri samoj pomisli na ovaj dezert rađa nam se potreba da ga odmah i pripremimo.

Zbog tog, iskoristite priliku i ovo hladnije vreme koje provodimo u kući, začinite ovom ukusnom poslasticom.

Neka vaš dom zamiriše na kolač od jabuka i omiljeni čaj ili kafu.

P.s. Priprema je nikada lakša!

Sastojci:

650 g jabuka

120 g putera (ostaviti na sobnoj temperaturi da malo omekša)

100 g šećera

200 g brašna

3 jaja

1 kesica vanilin šećera

1,5 kašičice praška za pecivo

1 kašičica sitno naribane limunove kore

0,5 kašičice cimeta

Priprema:

U činiji pomešajte puter i šećer. Zatim polako i postepeno umešajte jaja, a onda dodajte i limunovu koricu, kašiku vode i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte kako biste dobili jednoličnu i glatku smesu.

Okrugli pleh podmažite puterom i obložite papirom za pečenje. U njega sipajte pripremljeno testo i ravnomerno ga rasporedite po celoj površini.

Jabuke operite, osušite i očistite. Isecite ih na kriške i pospite cimetom, pa ih rasporedite po već pripremljenom testu.

Pecite oko 30 – 40 minuta na temperaturi od 180°C.

Kada je kolač ispečen, sačekajte da se prohladi. Po želji pospite šećer u prahu poslužite.

Originalno se služi uz kuglu sladoleda od vanile.

Uživajte!

Više recepata pronađite na našem sajtu klikom na link.

Foto: Pexels.

Učitati još
Zatvori