Kafa i shopping kao tim koji dobija: Zara Café stigao je u Atinu – pogledajte ga prvi
Kafa i shopping kao tim koji dobija: Zara Café stigao je u Atinu – pogledajte ga prvi

Kafa i shopping kao tim koji dobija: Zara Café stigao je u Atinu – pogledajte ga prvi

Luksuzni modni brendovi se sve češće i češće upuštaju u ugostiteljske vode, pa posljednjih nekoliko godina svedočimo pravom boom-u fashion hotela, restorana, barova, a uz The Attico i pekara. Krajem prošle godine, Zara je otvorila svoj prvi Zara Café na svetu, u shopping centru Mall of Emirates u Dubaiju. Nakon Dubaija Zara Café svoju sagu nastavio je i u Londonu, Sevilji i Madridu, a najnoviji upravo je otvoren u Atini.

Zara Café u Atini?


Povodom otvaranja nove Zara radnje u Atini, otvoren je i Zarin kafić. Međutim, ovog puta ono je praćeno u duhu lokalnih, grčkih specijaliteta. Osim kafe, u ponudi bili su feta sir, paprike kao i sveže voće i grčki jogurti. Enterijer kafića uređen je u kombinaciji plave i bele boje. Te su stolovi i stolce tamno plavi, kao i logo Zara Athens koji je otisnut na šoljicama za kafu koje možete uzeti za poneti, majicama i cegerima.

Otvoren Zara Café u Atini - uz kafu i tradicionalne specijalitete
/@worezestudio/

Kafa u Zara Café-u kao must


Zara je prošle godine počela sa otvaranjem pop-up Café-a povodom otvaranja većih prodavnica širom Evrope. Do sada ova pop-up saga otvorena je u Dubaiju, Londonu, Madridu i Sevilji. Svaki pop-up Café prilagođen je lokaciji otvaranja, pa tako u svom fokusu služe kafu i specijalitete specifične za izabrano podneblje.

Primera radi, najveća Zara prodavnica u Evropi nalazi se u Madridu, na Plazi de España, pa je tako i ovaj pop-up odao počast lokalnim barovima španske prestonice. U ponudi bio je doručak u stilu madridskog jutra – uključujući kafu, sok, churrose, tradicionalne tosteve (tostadas) i slatka peciva. U Londonu su pak, na Battersea Power Station-u posluženi kolači, torte, kafa i čaj, koji odaju počast engleskoj tradiciji poslastičarnica i pekara.

Nadamo se da će u budućnosti Zara Café, makar u pop-up verziji, stići i u Srbiju. Stoga, ne možemo da dočekamo da vidimo šta bi se to od tradicionalnih specijaliteta našlo u ponudi.

Učitati još
Zatvori