

Predstavljamo ukusan recept za veganske sushi rolnice, savršene za sve ljubitelje japanske kuhinje. Ovaj recept kombinuje sočan sushi pirinač sa raznim povrćem i omiljenim izvorom proteina, u mom slučaju tofu. Dodatni šarm dobijaju zahvaljujući veganskom začinjenom majonezu i posipu od susama. Spremni za uživanje u jednostavnoj i zdravoj poslastici? S naglaskom na svežim sastojcima, japanska kuhinja često ističe suptilnost i preciznost u pripremi hrane. Sushi, sashimi, ramen i tempura samo su neki od poznatih japanskih jela koja su osvojila globalnu popularnost. Pratite korake u nastavku za recept koji do sada sigurno niste imali prilike da probate.

SASTOJCI:
- 1 šolja sushi pirinča
 - 1¼ šolje vode
 - 2 kašike sirćeta od pirinča
 - 1 kašičica susamovog ulja
 - 2 kašičice soli
 - 3/4 velikih krastavaca
 - Izbor proteina (koristila sam tofu)
 - Veganski začinjeni majonez
 - Susamovo seme
 - Mladi luk
 
UPUTSTVO:
- Isperite pirinač hladnom vodom dok voda ne postane bistra.
 - Stavite ga u šerpu sa ključalom vodom, prekrijte poklopcem i kuvajte oko 15 minuta ili dok ne bude skuvan.
 - U međuvremenu, pripremite izabrani protein.
 - Začinite skuvani pirinač sirćetom, susamovim uljem i solju.
 - Upotrebite spatulu da vrlo pažljivo presavijete pirinač. Ohladite.
 - Isecite krastavce uzduž na pola i kašikom uklonite semenke.
 - Napunite svaki komad slojem pirinča i proteina, premažite veganskim začinjenim majonezom, pospite susamom i mladim lukom. Uživajte!
 
Instagram: @veganabitofall; Ivan Samkov – Pexels




