Ukoliko ste ljubitelj salse, donosimo voćnu verziju ovog zdravog prolećnog obroka
Ukoliko ste ljubitelj salse, donosimo voćnu verziju ovog zdravog prolećnog obroka

Ukoliko ste ljubitelj salse, donosimo voćnu verziju ovog zdravog prolećnog obroka

Nakon što smo otkrivali ukusne, ali neobične spojeve hrane, sada ćemo se posvetiti jednom receptu koji smo preuzeli sa Instagram profila @diannemoreisey. Reč je o voćnoj salsi. Idealan obrok/poslastica koji kao da predstavlja proleće u tanjiru. Služi se uz tortilja čips sa cimetom i šećerom. Voćna salsa je kao raskošna paleta boja i ukusa koja osvaja sva čula svojom svežinom i raznolikošću. Brzo i lako se pravi, pa u ovom zdravom snack-u možete uživati u bilo koje doba dana.

Vitamin bowl

Obrok koji je bogat vitaminima može se lako uklopiti uz vašu prolećnu trpezu. Osim ukusom, svojim izgledom se izdvaja od ostalih jela. Svaki zalogaj otkriva novu dimenziju voća, bilo da se radi o sočnom mangou, osvežavajućem ananasu ili slatkoj jagodi. Ova salsa nije samo običan dodatak jelima, već pravo osveženje koje transformiše svaki zalogaj. Njena tekstura je savršena kombinacija hrskavosti i mekoće, dok se ukusni sokovi voća mešaju sa začinima, stvarajući fuziju ukusa. Kroz ovo jelo provlači se egzotika tropskih predela, aroma svežeg voća i miris začina sa udaljenih pijaca. Ona nije samo hrana, već i priča koja se priča svakim zalogajem. Ova salsa nije rezervisana samo za specijalne prilike; ona je savršena za svaki dan, dodajući notu svežine i radosti svakom obroku.

Sastojci


Za voćnu salsu:

  • 2 velike Greni Smit jabuke
  • 3 kivija
  • 250gr jagoda
  • kora i sok od jedne velike pomorandže
  • 1 kašika smeđeg šećera

Za slatke tortilje:

  • 3 velike tortilje
  • cimet
  • šećer
  • ulje od uljane repice

Priprema


Što se tiče voćne salse, sve sastojke iseckajte na komadiće i združite u jednoj činiji. Najbolje je poslužiti je uz hrskave slatke tortilje. Priprema tih tortilja je takođe jednostavna. Lagano premažite vrhove 3 velike tortilje uljem uljane repice, složite tortilje i isecite ih kuhinjskim makazama. Isecite na trouglove. Poređajte u jednom sloju (možda će biti potrebno 2 serije). Pospite cimetom i šećerom i pecite 11-13 minuta ili dok ne porumeni i tortilja ne postane potpuno hrskava. Poslužite uz već napravljenu voćnu salsu i uživajte u svom prolećnom obroku.

Učitati još
Zatvori