Evo zbog čega bi trebalo da u svojoj kuhinji imate viralnu posudu za puter
Evo zbog čega bi trebalo da u svojoj kuhinji imate viralnu posudu za puter

Evo zbog čega bi trebalo da u svojoj kuhinji
imate viralnu posudu za puter

Iako boja putera trenutno slovi za jednu od najpopularnijih nijansi u beauty & fashion sferi, puter [ odnosno maslac ] je pre svega mlečna namirnica koja predstavlja odličan izvor energije. On se može koristiti kao sastojak u pripremi različitih jela, a između ostalog predstavlja i sinonim za mekoću. Ipak, ukoliko ste primetili da njegova struktura usled dužeg držanja u frižideru može u potpunosti da se izmeni, tradicionalne posude za puter stvorene su sa namerom da se to izbegne. Međutim, iako one postoje od davnina, sada su ponovo postale viralne.

Tips & tricks: Posude za puter

Posude za puter obično su okruglog ili pravougaonog oblika i sastoje se iz dva dela. Njihova osnovna funkcija jeste da što duže očuvaju mekoću ove namirnice, odnosno da upotreba putera uvek bude jednostavna. Štaviše, ove posude nastale su dok frižideri nisu postojali, a prvi put napravljene su još u 19. veku – i to od srebra.

Sve što je potrebno jeste da maslac podelite na više delova, a potom nožem stavite u posudu. Postepeno, razmazujte ga kašikom sve dok ne iskoristite oko 150g ove namirnice, odnosno dok posudu ne napunite do vrha. Zatim u drugu [ i širu ] posudu sipajte hladnu vodu, a potom u nju stavite manju posudu. Sa obzirom na to da su u ovom procesu puter i voda u kontaktu, vodu bi trebalo da menjate bar jednom dnevno.

Naposletku, ovo će vam omogućiti da puter uvek držite na kuhinjskoj polici. Sa obzirom na činjenicu da će njegova temperatura biti ekvivalentna sobnoj, on će se lako nanositi na tost ili bilo koju drugu namirnicu. Ipak, nakon nekoliko nedelja bi trebalo da ponovite celokupan proces. Ali, to učinite sa novim puterom.

Učitati još
Zatvori