Novo mesto u gradu: VERA specialty coffee bar na Dorćolu
Novo mesto u gradu: VERA specialty coffee bar na Dorćolu

Novo mesto u gradu: VERA specialty
coffee bar na Dorćolu

Nakon što smo nedavno otkrili kafeteriju Materia, beogradski Agent 011 još jednom nas je podsetio da se ovog vikenda nalazimo na misiji pronalaženja najinovativnijh mesta metropole. Naše skrovište pronašli smo u tek otvorenom minimalističkom ambijentu VERA Café-a. Na gastro i lifestyle scenu Beograda VERA donosi svoj ruski tejk.

VERA Cafe Dorčol
/@vera_serbia/
VERA Cafe Dorčol
/@vera_serbia/
VERA Cafe Dorčol
/@vera_serbia/
VERA Cafe Dorčol
/@vera_serbia/
VERA Cafe Dorčol
/@vera_cafe/

VERA – spoj atletske staze i odličnog cafe latte-a

Samo ime dorćolske kolevke gastro inovacije potiče iz verovanja da je uz Veru sve u životu moguće. Inspiracija ideologije ovog projekta, krije se u uspesima čuvenog atletičara Rodžera Banistera. Pre ovog heroja doslovno je bilo nemoguće preći milju za manje od četri minuta. Međutim 10. decembra 1954. Rodžer je nadmašio ovaj rezultat. Engleska atletska legenda ohrabrila je sve ostale sportiste koji su svoj karijerni put videli na atletskoj stazi.

VERA specialty coffee bar na Dorćolu
/ @anjaxmar /
VERA Cafe Dorčol
/@vera_serbia/

Tim kurkuma latte ili citrusna doza kofeina?

Zavirili smo u raznovrsni meni s verom da ćemo pronaći potrebnu dozu kofeina na malo drugačiji način. Prva inovacija koju smo prijavili Agentu 011 jeste kurkuma latte, spoj aromatičnog ukusa začinske kurkume i našeg omiljenog latte recepta. Ova kafa svojim ukus predstavlja vodič kroz mnogobrojne kulture. Svojom aromatičnošću kroz ukuse kurkume donosi talas tropske južne Azije čak i u najhladnijim mesecima naše prestonice. U pomoć pripreme kurkuma latte-a pristiže i nešto hladniji ruski talas VERINOG osoblja.

 

VERA specialty coffee bar na Dorćolu
/ @anjaxmar /

Sledeći Journalov favorit predstavlja citrusni take na najkraću i najbržu italijansku kafu – espreso uz VERIN citrus raf. Ukoliko niste bili ljubitelj gorčine espresa, uVERAvamo vas da s ovim pićem ulazite u svoju espreso eru. Spoj jačine najbolje izmlevenog espresa u gradu uz osvežavajuće tople citrusne note ostavili su nas bez teksta. Još jedan član citrusnog tima predstavlja Americano Citrus. Pretežan ukus limete i narandže u spoju s najfinijom kafom pomešanom s prirodnim zaslađivačem i ukusom azijske šećerne trske očaraće sve ljubitelje Americana. Te nas interesuje, u kom ste vi timu ? 

Slatki branč u ekosistemu zdrave ishrane – bez dodatog šećera, glutena i laktoze 

Uz mnogobrojne inovacije na bazi  kofeina, u ovoj oazi organskih proizvoda možemo pronaći brojne poslastice sačinjene od najzdravijih sastojaka. Svi deserti našeg dorćolskog favorita bazirani su na potpuno prirodnim i nutritivnim sastojcima bez dodatog šećera, glutena i laktoze. Naša omiljena zdrava poslastičarnica poseduje sve što je potrebno da jedan dan učini slađim na najzdraviji način.

 

U VERA Café-u možemo pronaći i poslastice u vidu organskih keto čokoladica s dodatkom mešavine peptida japanskog kolagena do bezglutenskih kroasana. S proširenjem svog gastro menia VERA garantuje najfinija jela, spajajući tradicionalnu evropsku kuhinju i zdrave alternative prilagođenim savremenom stilu života. Uz sve specijalitete VERA kaže da je vreme za detox te nam ga je servirala u vidu negazirane vode, za koju je 2016. dobila nagradu i priznanje.

U šta VERA veruje?

VERA Café zasnovan je na konceptu zdravih napitaka i poslastica bez dodatih šećera, laktoze i glutena. Celokupna tematika naše zdrave dorćolske oaze provlači se kroz proizvodnju organskih soseva unutar samog lokala, koji se kasnije koriste kao slatki dodatak aromatičnim kofeinskim napitcima i izbagavanjem dodavanja različitih sintetičkih sirupa čineći ono najbolje kako za nas tako i za naš ekosistem. VERA nam nudi i takeaway koncept, u kom možemo uživati u njihovim napitcima za poneti.

Foto: Journal, TikTok: @jesuislokva, Instagram: @anjaxmar, @bojanavujacic, @vera_serbia

Učitati još
Zatvori