Fashion inspired: Recept za bezglutenski (Ugg) hleb
Fashion inspired: Recept za bezglutenski (Ugg) hleb

Fashion inspired: Recept za
bezglutenski (Ugg) hleb

Kao što to inače biva sa modnim kolekcionarima, naša fashion inspired gastro kolekcija nikada nije sasvim potpuna. Kako se u našem posedstvu već nalaze komadi luksuznih brendova kao što su ChanelHermès, Dior i Marc Jacobsovim velikanima pridružujemo dobropoznati australijski brend obuće Ugg.

Vratili smo se starim navikama i počeli sa spremanjem domaćeg hleba, a ovoga puta donosimo recept za bezglutenski hleb (u obliku čuvene Ugg Tasman papuče).

Sastojci:

  • 300 gr bezglutenskog brasna
  • 300 ml tople vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice sećera
  • 1/2 kesice suvog kvasca

Priprema

Pripremljene sastojke stavite u posudu i mutite mikserom dok se ne formira ujednačeno testo u obliku lopte. Dok je testo i dalje u mikseru prelijte ga uljem, a nakon toga prebacite u (Ugg) kalup za hleb obložen papirom za pečenje. Dok testo narasta nekih 20-ak minuta, za to vreme zagrejte rernu na 220°C.

Kada primetite da je testo dovoljno naraslo, ubacite kalup za hleb u rernu i pecite testo 20 minuta. Nakon tog vremena, smanjite temperaturu rerne na 180°C i završite pečenje hleba još otprilike pola sata, odnosno, dok ne procenite da je gotov. Kada budete zadovoljni izgledom vašeg hleba, izvadite ga iz rerne, ostavite ga da se ohladi 10-ak minuta, a onda je spreman za uživanje.

Foto: Instagram (@dimda_)

Učitati još
Zatvori