

Brzi slatki zalogaji su ono čemu uvek dajemo prednost u našoj gastro rubrici. Nakon što smo isprobali baskijski cheesecake po receptu Nine Mrvice, te veganski čokoladni mus, ovog puta odlučili smo se za voćnu verziju deserta koji je na svom profilu postavila Mei Yee. Estetičnost i laka priprema, ali i osvežavajući ukus pomorandže odličan su spoj, te naša preporuka za vikend brzi desert. U nastavku donosimo način na koji možete pripremiti ukusne tortice sa pomorandžom.
Sastojci
- 200 g višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 120 g šećera
- 2 kore pomorandže
- 160 ml maslinovog ulja ili 160g rastopljenog putera
- 1/2 šolje svežeg soka od pomorandže
- 50g kondenzovanog ovsenog mleka
- 50 g jogurta po izboru
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 pomorandža
Priprema
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pomorandžu operite, narežite na kolutove i u silikonskom kalupu za pečenje postavite po jedan kolut pomorandže. U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte šećer i narendanu koru pomorandže, mešajte sve dok šećer ne poprimi svetlo narandžastu boju. Dodajte sok od pomorandže, kondenzovano mleko, otopljeni puter ili maslinovo ulje, jogurt i ekstrakt vanile i umutite tako da se svi sastojci sjedine. Dobijenu smesu sipajte u mešavinu brašna i dobro umutite. Nakon toga, ravnomerno rasporedite u silikonski kalup za pečenje. Pecite 35-40 minuta. Ostavite da se tortice potpuno ohlade u kalupu i tek onda servirajte za konzumaciju.
Foto/Izvor: Instagram @nm_meiyee