

Topla čokolada je napitak koji favorizujemo tokom jeseni i zime, a posebno volimo one sa sezonskim ukusima. U tu kategoriju spada i topla čokolada s ukusom bundeve, odnosno Pumpkin Spice Hot Chocolate. Ovaj napitak je ukusan, jednostavan i nesvakidašnji, a ako volite ukus bundeve – sigurno će vam se svideti. Upravo zato, predlažemo da ga dodate na must-try listu – a u nastavku donosimo i detaljnije korake u pripremi. Međutim, dobra vest je da ovaj napitak nije komplikovan i može da se napravi za nekoliko minuta.
Topla čokolada s ukusom bundeve je napitak koji će obeležiti jesenju sezonu.
Recept smo pronašli na Instagram profilu @healthyeatsbyfi na kom možete da pronađete brojne ideje za sezonske napitke. No, nama je pažnju privukla topla čokolada s ukusom bundeve. Ona ne samo da je zanimljivog ukusa, već podjednako dobro izgleda. Stoga smo već nabavili sastojke koji se koriste u pripremi, a predlažemo da to učinite i vi. Štaviše, možda će vam ova topla čokolada postati omiljeno piće tokom nešto hladnijeg perioda u godini.
Sastojci
- šolja mleka (kravljeg, bademovog, ovsenog ili nekog drugog)
- 1/3 table (mlečne ili tamne) čokolade
- dve kašike kakao praha
- kašika pirea od bundeve
- pola kašičice bundevinog začina
- prstohvat soli
Priprema
Sjedinite sve navedene sastojke u šerpi. Mešajte ih na srednjoj vatri sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi, odnosno dok se sastojci ne pretvore u kremasti napitak. Na kraju, toplu čokoladu prelijte u šolju, a na vrh (po želji) dodajte šlag, te dekoraciju poput cimeta ili čokoladnih mrvica.
Jedan od upotrebljenih sastojaka – bundevin začin – možete da napravite i sami. Sve što je potrebno jeste da sjedinite četiri ključna začina. To su cimet, đumbir, karanfilić i muskatni oraščić. Ovaj miks možete da iskoristite i u pripremi drugih napitaka, kao što je – na primer – Pumpkin Spice Latte koji je sinonim za jesenju sezonu.
Foto: Instagram (@_kirilova_kat, @healthyeatsbyfi, @alice_konstantinova)




